Tensiuni la granița României! Kremlinul amenință Ucraina ”din cauza a ceea ce se întâmplă în Transnistria”. Republica Moldova, în alertă

Tensiuni la granița României! Kremlinul amenință Ucraina ”din cauza a ceea ce se întâmplă în regiunea transnistreană”, și consideră că este ”necesar să se înceapă următoarea etapă a operațiunii”.

„După ce a ajuns la granițele regiunii Donețk este necesar să se înceapă următoarea etapă a operațiunii, ținând cont de ceea ce se întâmplă în Transnistria și bombardarea regiunilor Federației Ruse la granița cu Ucraina”, a spus Denis Vladimirovici Pușilin, șeful Republicii Populare Donețk, potrivit Ria Novosti.

În același timp, liderul militanților a spus că Azovstal va fi restaurat, dar ”poate nu ca un combinat siderurgic”. ”Se poartă discuții despre asta cu locuitorii din Mariupol”, a mai precizat el.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat Consiliul Suprem de Securitate

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Securitate al țării, după seria de explozii din regiunea transnistreană, care amplifică temerile că Rusia pregătește un scenariu similar celui ce a precedat invazia în Ucraina.

Autoritățile Republicii Moldova au reacționat, luni, după atacul cu aruncător de grenade care a avariat sediul Ministerului Securității de la Tiraspol și au estimat că incidentul este menit să tensioneze situația în regiunea transnistreană, care nu se află sub controlul autoritățile constituționale.

În acest context, Biroul politici de reintegrare de la Chișinău a făcut apel la păstrarea calmului.

Sursă foto: Pixabay

Sursa