Stare de urgență la New York. Apa a intrat în stațiile de metrou și a inundat străzile după precipitații abundente

Dezastru în Statele Unite ale Americii din cauza fenomenelor meteo extreme. Situația este critică la New York, acolo unde a fost declarată stare de urgență. Stațiile de metrou au fost luate cu asalt de apă, iar străzile au fost inundate. Autoritățile de peste Ocean au îndemnat oamenii să rămână în locuințe.

A fost declarată stare de urgență în New York, acolo unde ploile au făcut prăpăd și au distrus tot ce le-a stat în cale. Autoritățile i-au sfătuit pe oameni să nu părăsească locuințele, din cauza fenomenelor meteo extreme. Apa a intrat chiar și-n stațiile de metrou, iar străzile au fost inundate. Edilul orașului susține că este o situație periculoasă și că nu s-a terminat calvarul. În continuare, autoritățile trebuie să fie vigilente și să acorde o atenție sporită acestor fenomene.

CITEȘTE ȘI: ACUZAȚII ULUITOARE LA ADRESA CELEBREI CÂNTĂREȚE CHER. ȘI-AR FI RĂPIT PROPRIUL FIU DINTR-UN HOTEL DIN NEW YORK

Este o situație periculoasă și nu s-a terminat. Este momentul pentru vigilență sporită și prudență extremă. Dacă sunteți acasă, rămâneți acolo. Dacă sunteți la serviciu sau la școală, adăpostiți-vă, deocamdată”, a transmis primarul Eric Adams, într-o conferință de presă, desfășurată online.

CITEȘTE ȘI: DOLIU PE BROADWAY! ACTORUL DIN REGELE LEU, CLIFTON OLIVER, A MURIT LA DOAR 47 DE ANI

Furtuna a provocat un adevărat dezastru

Străzile din celebrul cartier Brooklyn au fost devastate de apă. Mașinile au rămas blocate pe bulevarde, iar apa ajungea până la nivelul portierelor. Imaginile postate de oameni pe internet au devenit rapid virale și au făcut înconjurul lumii. Specialiștii în meteorologie spun că totul s-ar fi întâmplat din cauza unor precipitații abundente aduse de o furtună devastatoare care lovește nord-estul țării.

23 de milioane de oameni sunt încă sub alertă de inundații în mai multe regiuni din statele New Jersey, New York și Connecticut. Starea de urgență a fost declarată pentru New York City, Long Island și Hudson Valley. La rândul său, primarul Eric Adams a declarat stare de urgență în New York. Au fost transmise mai multe alerte pentru inundații pentru părți din Long Island, Brooklyn, Queens, Manhattan și New Jersey. Aeroportul LaGuardia, unul dintre cele mai importante din zona New York, și-a închis Terminalul A „până la noi ordine”.

Sursa