Șoferul drogat care a omorât doi oameni în 2 mai va fi judecat după o lege nouă. “Nu mai scapă de închisoare”

Sâmbătă, 19 august 2023, un accident teribil a avut loc în localitatea 2 Mai. Mașina condusă de un tânăr de 19 ani aflat sub influența substanțelor interzise a intrat într-un grup de opt pietoni. Doi dintre aceștia și-au pierdut pe loc viața. Îngrozit de acest incident tragic, deputatul Radu Cristescu a anunțat că șoferul care a produs acest carnagiu va fi judecat după o lege nouă.  

În dimineața zilei de sâmbătă, pe DN39, în localitatea 2 Mai, mașina condusă de un tânăr de 19 ani a intrat în plin într-un grup de opt pietoni. Impactul a fost extrem de puternic, iar în urma sa doi tineri și-au pierdut pe loc viața. Alte trei persoane au fost rănite, ele fiind transportate imediat la spital. După ce a produs acest accident teribil, șoferul autoturismului a fugit de la fața locului, el fiind ulterior reținut de poliție în stațiunea Vama Veche.

(VEZI ȘI: Cine este șoferul drogat care a omorât tinerii din 2 mai. Se lăuda cu mașina sa primită în urmă cu trei luni. A fost reținut pentru 24 de ore)

Tânărul care a produs accidentul de la 2 Mai în care au murit două persoane va fi judecat după o lege nouă

Ulterior, tânărul care conducea mașina a fost testat cu aparatul drog test, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină. Mai mult, martorii au declarat că bărbatul era atât de drogat, că părea că nu era conștient și nici măcar nu știa că a produs un accident atât de grav. El este acum cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența drogurilor.

Teribilul accident a produs un val de indignare în țara noastră. Printre cei care au reacționat imediat după această tragedie s-a numărat și deputatul Radu Cristescu. Acesta a transmis un mesaj extrem de dur prin intermediul rețelelor de socializare. Cristescu susține că tânărul drogat care a ucis doi oameni la 2 Mai nu va putea scăpa de pușcărie, el urmând să fie judecat după o nouă lege, denumită „Anastasia”, care a fost promulgată pe data de 8 iulie a acestui an. Astfel, tânărul criminal riscă să primească cel puțin șapte ani de închisoare cu executare.

„Grație PSD, criminalul de la 2 Mai va sta vreun deceniu după gratii. Românii sunt oripilați de tragedia provocată la 2 Mai de un june imberb, drogat a la Untold, și care a băgat doi tineri nevinovați în mormânt și alți câțiva în spital.

Băiețelul de bani gata, căruia la 19 ani mami și tati i-au luat Merțan decapotabil, era atât de trotilat că a fugit de la locul accidentului fără măcar să facă priza cu realitatea. Cu tragedia prin care a îndoliat două familii, mai precis. Înțeleg că puțin mai înainte mai făcuse un accident, fără victime de data asta.

Dar a înțărcat bălaia. Criminalul va face pușcărie de la 7 ani și jumătate în sus. Poate chiar vreo 10, pentru circumstanțe agravante. Și asta pentru că el va fi primul ‘client’ al legii Anastasia, creată de PSD și promulgată pe 8 iulie.

Conform acelei legi care a schimbat Codul Penal, bețivii și drogații care comit accidente auto mortale fac obligatoriu pușcărie. Iar același Cod mai spune că pedeapsa pentru ucidere din culpă e închisoarea de la unu la 5 ani, iar dacă s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, limitele speciale se majorează cu jumătate.

Deci se pleacă de la 7 ani și jumătate, la care vin și circumstanțele agravante, care există în acest caz. Grație PSD, ucigașii șoselelor nu vor mai fenta pușcăria.

Iar părinții de copii nesăbuiți se vor gândi, poate, de două ori mai înainte de a-și ‘dota’ odraslele cu bolizi de superlux, arme mortale în mâinile unora. Sincere condoleanțe familiilor celor doi tineri uciși în accident”, a transmis deputatul Radu Cristescu.

(NU RATA: Accident cumplit în Capitală. Un minor de 13 ani a intrat cu o mașină furată într-un stâlp)

Sursa