Secretul Nadiei Comăneci. Dieta care o menține în formă la 62 de ani

Pe data de 12 noiembrie, Nadia Comăneci a împlinit 62 de ani. Campioana României la gimnastică nu își arată deloc vârsta pentru că are un stil de viață sănătos. În cadrul unui interviu, a povesti ce face în fiecare zi. Spusele sale ar putea fi o lecție pentru mulți.

Sportiva care a reușit să ne facă celebră țara peste hotare, după recordul mondial de la Montreal, a spus care este secretul care o ajută să nu-și arate deloc vârsta:

„Fac mișcare cel puțin 30 – 40 de minute în fiecare zi. Când sunt acasă, merg în sala de gimnastică, iar atunci când sunt plecată, mă asigur din timp că hotelul are o sală de fitness.

Și dacă se întâmplă să nu am o sală în apropiere, improvizez și mă antrenez în cameră folosind obiectele aflate la îndemână. Nu există însă zi fără mișcare fizică. Mănânc echilibrat, cel mai mult îmi place peștele, alături de legume gratinate sau piure de legume.

De sărbători mă mai răsfăț și eu cu anumite produse culinare, mai ales că pregătesc și feluri de mâncare tradițional românești, cum sunt sarmalele adaptate în care folosesc carne de curcan, spre exemplu”, a spus Nadia Comăneci pentru gsp.ro.

Evoluția Nadiei Comăneci

În anul 2022, Nadia Comăneci a fost inclusă în Topul celor mai influente femei din România din toate timpurile, realizat de Tudor Communications și VBS Business Solutions. Bineînțeles, a luat titlul de cea mai cunoscută gimnastă. Nu este de mirare, din moment ce numele său este cunoscut în întreaga lume.

Pe data de 18 iulie 1976, când era o simplă tânără din Onești care abia își luase buletin, s-a dus la Montreal, în sala Forum, unde a devenit prima gimnastă din istoria Jocurilor Olimpice care a primit nota 10.00.

În cadrul ediției, și-a început evoluția la bârnă, cu un 9.90. A urmat solul, apoi săriturile și, în cele din urmă, paralelele. Avea glezna piciorului stâng era strânsă într-o gleznieră, pentru a feri o accidentare mai veche.

Primise deja nota maximă de 17 ori în carieră, în competiții mult mai mici, dar primele sale note de 10 la nivel internațional, șase la număr, veniseră în februarie 1976, în Canada, într-un concurs bilateral cu echipa gazdă, organizat în incinta unui patinoar de lângă Toronto. Primise 10 și la Campionatele Naționale ale României.

(CITEȘTE ȘI: Nadia Comăneci, antrenoare personală pentru Arnold Schwarzenegger. Cum au fost surprinși cei doi)

Momentul în care a scris istorie

La Montreal, în 1976, afişajul electronic nu era programat să arate nota 10. Nu existau mai mult de 3 spații pentru afișat. Ca urmare, pe ecran a apărut nota 1.00.

Nadia Comăneci, în tinerețe / Sursă foto: Facebook

Abia după ce antrenorul Bela Karoly s-a îndreptat spre juriu și le-a cerut explicații pentru nota Nadiei, a aflat că nota era, de fapt, 10.

(CITEȘTE ȘI: Imaginea neștiută cu David Popovici și Nadia Comăneci. Cum s-au cunoscut, de fapt, în 2014)

 

Sursa