Secretul germanilor pentru cel mai bun vin fiert. Adaugă asta în el şi îi vei da un gust senzaţional

Această perioadă este cea mai potrivită pentru a bea vin fiert, băutura preferată în sezonul rece, dar iată secretul germanilor pentru a-l face mai bun.

Cum prepari cel mai bun vin fiert, folosind secretul germanilor

Iarna, atunci când stăm acasă și temperaturile sunt foarte scăzute, o ceașcă de vin fiert este exact ceea ne trebuie pentru a ne încălzi.

Cea mai comună rețetă este cea care conține și scorțișoară, dar există și alte ingrediente pe care le poți adăuga la această băutură.

Vinul fiert se prepară diferit în anumite țări. De exemplu, germanii păstrează rețeta simplă, dar adaugă diverse ingrediente.

Glühwein, așa cum se numește vinul fiert la germani, este servit la tarabele din târgurile de Crăciun din Germania și Austria. Poți prepara rețeta lor delicioasă și acasă dacă ai câteva ingrediente care îi pot oferi o aromă unică.

Poți folosi cardamom, ghimbir, vanilie sau chiar piper negru pentru un plus de aromă. Locuitorii țărilor nordice adaugă chiar și migdale albite sau stafide în ceașca lor de vin fiert.

O regulă de care trebuie să ții cont atunci când vrei să consumi această băutură este să nu lași vinul să fiarbă, altfel va fi eliminat alcoolul. Cel mai bine este să-l lași să se încălzească, timp de 20 de minute.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara cel mai bun vin fiert, potrivit thekitchn.com.

  • 1/2 portocală medie
  • 3/4 cană de apă
  • 1/4 cană de zahăr granulat
  • 20 cuișoare întregi
  • 2 bețe de scorțișoară
  • 2 anason stelat întreg
  • 1 sticlă (750 ml) de vin roșu sec

Modul de prepare pentru vinul fiert folosind rețeta germanilor

Se îndepărtează coaja de pe portocală în fâșii late, cu ajutorul unui curățător de legume. Ai grijă să eviți miezul alb. Se lasă deoparte, apoi se stoarce sucul de la portocală.

Apa și zahărul se combină într-o cratiță mare și se fierbe până când acesta din urmă se dizolvă complet. Se dă focul mai mic și se adaugă cuișoarele, anasonul stelat, coaja de portocală și sucul de portocale.

Se fierbe totul timp de aproximativ un minut, până când se obține un sirop parfumat. Se lasă focul și mai mic și se adaugă vinul, apoi se lasă să fiarbă la foc mic cel puțin 20 de minute. Nu trebuie să fiarbă complet.

Se strecoară și se servește în căni mici. Poți adăuga o cantitate mică de rom sau de amaretto și să decorezi cu portocală sau anason stelat.

Sursa