Rețeta indiană pe care o preferă Iulia Vântur. Cum se prepară Daal Chawal

Iulia Vântur trăiește de peste 7 ani în India și s-a adaptat culturii de aici inclusiv din punct de vedere culinar. Fosta prezentatoare de știri de la Protv a mărturisit la un moment dat că adoră să mănânce Daal Chawal. Din ce este compus acest preparat?

Cum se prepară Daal Chawal, rețeta indiană pe care Iulia Vântur o adoră

Daal Chawal este o combinație delicioasă de orez și linte. Indienii o savurează adesea cu plăcere la prânz sau la cină și este foarte sățioasă. Dacă simțiți nevoia de a diversifica meniurile și de a încerca un preparat cu influențe asiatice, Daal Chawal este o alegere potrivită.

Pentru a prepara Daal Chawal aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 căni cu orez basmati, o linguriță sau două de sare, o lingură de ulei cu nucă de cocos, 3 căni și jumătate cu apă, o cană cu linte portocalie, 3 linguri cu unt sau cu ulei de floarea soarelui, o ceapă tocată mărunt, 2-3 ardei chili uscați, 1 sau 2 ardei verzi tocați mărunt.

De asemenea, mai aveți nevoie și de 3 căței de usturoi tocați mărunt, o lingură sau 2 cu ghimbir ras, 1 cană de roșii coapte și decojite, o linguriță cu semințe de chimen, o linguriță cu coriandru măcinat și încă o linguriță de turmeric.

Mai puteți completa și cu o lingură de ardei cayenne, una de sare, coriandru proaspăt, felii de lămâie pentru decorare, ceapă albă tăiată felii, garam masala, un condiment care se găsește în orice supermarket. Care este modul de preparare?

Modul de preparare

Este important să spălați orezul foarte bine. Ulterior, adăugați-l într-o oală cu fundul mai gros și adăugați peste el sare, ulei de nucă de cocos și apă. Amestecați din când în când și fiți atenți ca focul să fie unul mediu, deoarece la foc mare se va arde.

Timp de 15 minute trebuie să fiarbă orezul la foc mediu, iar după ce s-a fiert se va opri focul și orezul se va lăsa să se ”odihnească”. Veți observa că va avea un aspect foarte pufos și lucios, ceea ce înseamnă că este gătit în mod corect.

Mai departe, aveți nevoie de o altă oală în care să puneți lintea cu apă. Lăsați lintea să dea în clocot și se va lua de pe aragaz atunci când este ușor de pasat. Cât timp acest ingredient se va răcori, ocupați-vă de restul ingredientelor pentru Daal Chawal.

Într-o tigaie adâncă puneți uleiul sau untul, ceapa și ardeiul iute uscat. Ulterior, lăsați totul la sotat până se va înmuia. Completați cu ardeiul iute, usturoiul și ghimbirul. Când ceapa va căpăta o culoarea aurie, puneți roșiile și condimentele. Amestecați și gătiți încă cinci minute. Pasul final presupune să puneți preparatul pe o farfurie și să-l decorați cu ceapă crudă, prăjită și ardei iute verde.

Sursa