Peştera secretă din România. Călugării ar fi ascuns aici o avere uriaşă

Din Iași pleacă una dintre cele mai mari legende urbane din Europa. Există informații conform cărora în România se află ascunsă o peșteră secretă, pe care călăgurii ar fi folosit-o pentru a adăposti o avere uriașă.

Unde se află peştera secretă din România

În anul 1900, cercetărtorii din Rusia ar fi găsit  în arhiva Muzeului Ermitaj din Sankt Petersburg manuscrise ce i-ar fi aparținut cărturarului Dimitrie Cantemir. De aici a pornit una dintre cele mai mari legende din Europa.

În scrieri ar fi fost menționat faptul că la Mănăstirea Cetățuia din Iași există o peșteră secretă care ascunde o comoară uriașă. Deși nu există nicio dovadă care să ateste adevărul, se spune că interior se află și 13 lespezi de piatră, cu desene și însemne neobișnuite.

Acestea ar prevesti viitorul și ar arăta trecutul lumii. Legendele legate de peștera secretă din România sunt, însă, numeroase. Se spune că la câțiva ani după ce au fost găsite manuscrisele, cercetătorii ruși, ajutați de masoni ieșeni, au mers la Iași pentru a găsi locul. Însă atunci când ar fi fost foarte aproape ei ar fi dispărut fără urmă.

Următorul care ar fi plecat în căutarea comorii ar fi fost Cantacuzino și fiul său. Ei chiar ar fi găsit comoara, dar ambii au murit subit. Cantacuzino a fost găsit fără suflare în casă în 1925, după ce Vasile și-a găsit sfârșitul în 1916, într-un accident de tren.

De altfel, se pare că acest loc ar fi trezit chiar și interesul liderului nazist Adolf Hitler. În presa locală apare un articol din 1932, conform cărora acesta l-ar fi căutat pe profesorul universitar  A.C. Cuza, care a studiat despre peștera de la Mănăstirea Cetățuia din Iași.

Călugării ar fi zidit intrarea în peșteră

De altfel, după Al Doilea Război Mondial, călugării ar fi zidit intrarea în peștera secretă de la Mănăstirea Cetățuia din Iași. Cu toate că a rămas la stadiul de legendă, povestea frumos concepută atrage și acum atenția oamenilor.

Mănăstirea este unul dintre cele mai frumoase locuri din România și merită cu siguranță să fie vizitată. Pentru că este situată pe o colină, priveșiștea de aici este una care lasă pe oricine fără cuvinte.

Domnitorul Gheorghe Duca este cel care a ctitorit mănăstirea care ar ascunde peștera secretă din România. Construcția a început în anul 1669 și s-a finalizat în 1672. Iar de-a lungul timpului a jucat un rol cultural important, notează bzi.ro.

Sursa