Orașul turistic din România care se va transforma total. Turiștii vor fi înnebuniți să-l viziteze

Orașul turistic din România pentru care autoritățile au elaborat un proiect de Strategie verde. Este printre cele vizitate destinații, dar va și mai iubit. Ce vor avea toate clădirile construite de acum înainte.

Orașul turistic din România care vă căpăta o noua față

Brașovul este într-o continuă schimbare. Astfel că, după ce în centrul istoric au fost amplasate bănci inteligente, continuă transformarea lui. Astfel că, turiștii, care deja îl iubesc, vor și și mai încântați.

Proiectul de Strategie verde elaborat de reprezentanții municipiului presupune că pe clădirile construite de acum înainte vor fi montate acoperișuri verzi. Pe cele publice, implementarea ar fi obligatorie.

Proiectul de dezvoltare publică a fost lansat pentru dezbatere pe site-ul municipalității, iar un capitol vorbește despre varianta în care construcțiile din Brașov să aibă acoperișuri verzi.

„Acoperișurile verzi vor fi opționale sau recomandate pentru locuințele individuale și obligatorii pentru toate construcțiile cu caracter public sau semipublic sau care cuprind spații comune (ex. spații comerciale, clădiri de birouri, hoteluri, unități medico-sanitare, etc).

Acoperișul verde ar trebui să cuprindă cel puțin 80% din suprafața totală a acoperișului”, se precizează în proiectul care, dacă va fi implementat va schimba total Brașovul.

Ce beneficii au acoperișurile verzi

Motivele pentru ca autoritățile din Brașov vor acoperișuri verzi nu sunt doar estetice. Potrivit proiectului, ele vor reține apa de ploaie, aducându-și aportul asupra managementului apelor pluviale.

Pe de altă parte, plantele vor avea rolul de absorbi dioxidul de carbon din aer. Iar în timpul verii, vegetația de clădiri va aduce și mai multă răcoare, sporind confortul localnicilor și turiștilor.

„Acoperișurile verzi sporesc estetica clădirilor și a împrejurimilor lor, creând un peisaj urban mai atrăgător. Unele acoperișuri verzi pot fi create pentru utilizare de către locatari, oferind zone de relaxare sau chiar spații pentru agricultură urbană la scară mică”, se mai arată în Strategia verde a Brașovului, după cum notează adevarul.ro. 

Sursa