Există numeroase evenimente stranii care s-au petrecut de-a lungul istoriei. Norul ciudat care a ucis o treime din populația Europei este însă unul dintre cele mai controversate de până acum.
Norul ciudat care a ucis o treime din populația Europei
Evenimentul bizar s-a produs în secolul al VI-lea, mai exact în anul 536 d Hr și a afectat întreaga Europă. Este considerat un fenomen natural, însă cu toate astea, efectele lui au fost de-a dreptul devastatoare asupra omenirii.
Norul ciudat a învăluit Europa și a adus o iarnă de 18 luni. În perioada verii, temperaturile erau sub pragul înghețului, iar mai apoi, în primăvara anului următor, nu a putut fi obținută nicio recoltă. De aici, numeroase fenomene au luat naștere.
Aproape o treime din populația Europei a murit de foamete. De asemenea, au existat zone din nordul continentului, unde mortalitatea a ajuns la 90% din cauza acelei ierni grele care nu va fi uitată niciodată în istorie.
Norul ciuda era descris ca fiind un soi de ceață deasă și întunecată. Părea un nor de praf care bloca lumina soarelui, iar consecințele sale au fost de-a dreptul devastatoare. Iar acesta nu este singurul fenomen bizar despre care s-a tot vorbit.
Unul mai recent a avut loc în urmă cu aproape 100 de ani. A fost considerat un episod controversat, iar de această dată nu a lovit Europa, ci Statele Unite ale Americii. Pentru că era Prohibiție, iar autoritățile au vrut să limiteze consumul ilegal de alcool, s-au luat măsuri drastice.
Un alt fenomen bizar a rămas în istorie
Scopul era acela de a evita efectele devastatoare ale abuzului de alcool. În perioada 1920-1933 băutura era produsă și vândută ilegal. Drept urmare, Mafia ajungea să câștige sume colosale din contrabandă și nu numai.
Iar nu de puține ori, alcoolul era de proastă calitate și chiar nociv, dar pentru unii nu a contat asta. Drept urmare, Guvernul american ar fi autorizat atunci introducerea unor substanțe toxice în sticlele de alcool care se aflau în depozitul statului.
Practic, cei care beau alcool ajungeau să fie otrăviți fără ca măcar să își dea seama. Se credea că această măsură va împiedica vânzarea sticlelor de alcool. Rezultatul a fost o avalanșă de decese ca urmare a intoxicări cu alcool plin de substanțe otrăvitoare.
În acea perioadă, lună de lună, zeci de oameni ajungeau la spital cu probleme grave de sănătate. O mare parte dintre ei delirau, iar puțini erau cei care ajungeau să supraviețuiască. Calvarul avea să se încheie în anul 1933, moment în care a fost decisă abolirea legii Prohibiției.
Menționăm că la momentul actual, o țară care a impus reguli stricte când vine vorba de alcool este Qatar. Acolo, autoritățile și-au dorit să limiteze cantitatea de băuturi consumate în rândul populației. Unele măsuri prevăd chiar și închisoare pentru anumite persoane.