Mihaela Bilic a dezvăluit cum să te saturi mâncând mai puțin. Trebuie doar să faci acest lucru banal

Mihaela Bilic a dezvăluit cum poți să te saturi mâncând mai puțin. Trebuie doar să faci un lucru simplu la fiecare masă. În acest fel, va apărea mai repede senzația de sațietate.

Cum să te saturi mâncând mai puțin, potrivit specialistei Mihaela Bilic. Trucul este unul simplu

De multe ori, Mihaela Bilic împărtășește diverse sfaturi de alimentație cu cei care o urmăresc pe rețelele sociale. Mulți utilizatori aplică îndemnurile nutriționistului atunci când vine vorba despre mâncatul sănătos.

Specialista a explicat cum putem să ne săturăm, chiar dacă nu mâncăm o cantitate prea mare de mâncare. Cum este acest lucru posibil? Nu este un truc complicat, ci chiar unul foarte ușor de pus în aplicare.

Totul stă în modul în care mesteci mâncarea, după cum a explicat Mihaela Bilic. Este important să mestecăm fiecare aliment mai mult timp, fără a ne grăbi.

În timpul mastiacației, au loc mai mult procese. Mihaela Bilic a vorbit și despre tipurile de salivă, care au un rol esențial în acest proces, dar și pentru digestie.

“Rolul masticației este multiplu: reduce dimensiunea bucăților de mâncare ca să putem să le înghițim, umidifiază și înmoaie alimentele, fragmentează fibrele și facilitează acțiunea salivei, care are rol în digestia glucidelor. Doar la gândul mâncării, înainte de a introduce prima îmbucătură în gură, glandele salivare încep să secrete salivă. 

Există 2 tipuri de salivă: cea produsă în partea anterioară a gurii, cu rol de umidificare a alimentelor și cea produsă în fundul gurii, mai vâscoasă, destinată lubrifierii pasajului spre esofag. Saliva conține enzime numite amilaze care declanșează digestia chimică a glucidelor încă din cavitatea bucală”, a explicat Mihaela Bilic pe Facebook.

De ce e bine să mesteci mâncarea mai mult timp

Mihaela Bilic a precizat că fiecare înghițitură de mâncare trebuie mestecată de 20 – 30 de ori. În acest fel, digestia va fi una corectă și te vei sătura mult mai repede, fără a fi nevoie de cantități prea mari.

Masticația îndelungată este un obicei foarte sănătos, care ar trebui pus în aplicare la fiecare masă. În acest fel, vei avea senzația de sațietate după ce mănânci.

“Lanțurile lungi de amidon din pâine, paste făinoase, cartofi sau orez încep să fie fragmentate în molecule mai mici de glucoză.

Această primă etapă a digestiei, care se realizează în gură, este esențială și indispensabilă- să mesteci de 20 – 30 de ori fiecare înghițitură de mâncare este cel mai bun obicei pentru o digestie corectă.

În plus mestecatul îndelungat este un element care ne protejează de lăcomie – nu doar digestia e ajutată, ci și senzația de sațietate, care se instalează mai rapid. ‘Pierdeți timp’ mestecând, veți constata cu surprindere că vă săturați cu mai puțină mâncare”, a mai spus nutriționistul.

Sursa