Mărturisirea tulburătoare a lui Răzvan Theodorescu, despre momentul pierderii fiului său

Academicianul Răzvan Theodorescu a vorbit, cu multă emoție, în cadrul podcastului „ALTCEVA” cu Adrian Artene despre momentul pierderii fiului său, când, crede el, Dumnezeu l-a pedepsit pentru anumite păcate comise de-a lungul vieții. Pentru a putea vedea discuția integrală dintre Răzvan Theodorescu și Adrian Artene, directorul editorial al Grupului Gândul, abonați-vă la canalul de YouTube ”ALTCEVA cu Adrian Artene”.

Răzvan Theodorescu, academician și fost ministru al Culturii, are o carieră impresionantă în spate. Din anul 2000, este membru titular al Academiei Române și vicepreședinte al acesteia, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, dar și membru a două academii din sud-estul Europei.

În 1993, Răzvan Theodorescu a fost laureat al Premiului Herder și a fost distins cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor. Academicianul a fost și primul președinte al Radioteleviziunii Române imediat după Revoluție, apoi a activat în cadrul Consiliului Național al Audiovizualului.

Răzvan Theodorescu a vorbit despre momentul de răscruce din viața sa

Ajuns la 83 de ani, Răzvan Theodorescu a retrăit, în compania lui Adrian Artene, momente marcante din viața sa plină. Printre multe altele, academicianul a dat detalii despre momentul în care, fiul său, Ion Vladimir, s-a stins din viață, la doar 43 de ani, după ce a fost mușcat de un șarpe, în timpul unei expediții pe munte.

Academicianul Răzvan Theodorescu a dat detalii despre greaua pierdere a fiului său / (Sursa: Captură video)

(VEZI ȘI: Răzvan Theodorescu este invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene)

„Dumnezeu cred că m-a pedepsit pentru unele păcate ale mele”

În data de 10 octombrie 2016, o veste înfiorătoare împânzea spațiul public: Ion Vladimir Theodorescu, fiul academicianului Răzvan Theodorescu decedase în urma intoxicării cu venin de viperă.

În acea zi fatidică, fiul fostului ministru al Culturii a fost găsit decedat în casa de vacanță din localitatea Corbeni – județul Argeș, de către angajații care se ocupau de îngrijirea locuinței. Acesta nu ieșise din casă pe parcursul zilei, așa că angajații s-au văzut nevoiți să forțeze intrarea. În acel moment, fiul de 43 de ani al lui Răzvan Theodorescu a fost găsit fără suflare.

Cu doar o zi înainte, Ion Vladimir sunase un apropiat căruia i se confesase că l-a mușcat un șarpe în timp ce se afla într-o expediție în Munții Buzăului. Cu toate că avea stări febrile în momentul în care s-a întors de pe munte și a ajuns în incinta casei de vacanță, fiul lui Răzvan Theodorescu a preferat să nu meargă la spital.

Podcastul poate fi urmărit integral pe canalul de YouTube ”ALTCEVA cu Adrian Artene”.

Acum, după aproximativ șase ani de la tragicul eveniment, Răzvan Theodorescu și-a deschis sufletul, iar, când a fost întrebat de Adrian Artene dacă l-a găsit în cercetările lui pe Dumnezeu, academicianul s-a întristat.

„Prefer să nu vorbesc despre asta. Prefer să nu vorbesc, pentru că e o problemă foarte, foarte specială, foarte intimă”, a spus fostul senator, cu glasul stins.

Cu ani în urmă, mi-am pierdut fiul și a fost o întâlnire cu Dumnezeu care cred că m-a pedepsit pentru unele păcate ale mele.

V-am făcut această mărturisire ca o dovadă de prietenie”, a mai spus academicianul Răzvan Theodorescu, în cadrul podcastului „ALTCEVA” cu Adrian Artene.

Răzvan Theodorescu a făcut dezvăluiri emoționante la podcastul „ALTCEVA cu Adrian Artene”/ (Sursa: Captură video)

(NU RATA: Constantin Bălăceanu-Stolnici, la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Sursa