Este Crăciunul, iar alcoolul se consumă foarte mult în această perioadă. Cei care exagerează cu cantitatea, pot ajunge într-o stare de mahmureală insuportabilă.
Cum să scapi de starea de mahmureală, potrivit dr. Mihaela Bilic
Din fericire, există soluții care pot combate rapid și eficient mahmureala. Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că este foarte bună hidratarea în această problemă.
Hidratarea se poate face cu multă apă, cafea, ciorbă sau zeamă de varză.
”Alcoolul este și el un ingredient esențial pentru buna dispoziție, cele mai sigure variante ca aport de calorii sunt vinul, șampania și Prosecco.
Socotiți 80 cal pentru fiecare pahar și consumați 2 pahare de apă pentru fiecare pahar de vin, în felul acesta ajutați ficatul să elimine alcoolul din circulație.
Iar dacă ați exagerat cu cantitatea, tot hidratarea rezolvă mahmureala de a 2-a zi, adică apă, cafea, ciorbă sau zeamă de varză”, spune Mihaela Bilic, potrivit foodstory.ro
Alcoolul dăunează organismului chiar și în cantități reduse
Alcoolul este un viciu foarte dăunător pentru om chiar și în cantități foarte reduse, spune doctorul Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă la Spitalul Județean de Urgență Galați.
Dr. Alexandru Nechifor atrage atenția că inclusiv vinul roșu este nociv și că trebuie a se înceta în a se răspândi ideea că este benefic pentru circulația mai bună a sângelui și pentru inimă.
”Ca sa fim sinceri cu noi înșine, mare parte din cei care consumă acest tip de vin folosesc ca pretext această scuză”, afirmă medicul, informează stiripesurse.ro
Ce boli pot apărea din cauza consumului de alcool
De asemenea, alcoolul poate duce la demență și la apariția unor boli grave precum: cancerul, hipertensiunea arterială, hepatita, infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral, mai semnalează dr. Alexandru Nechifor.
Același medic subliniază că alcoolul nu se consumă pe stomacul gol, iar dacă bem prea mult de sărbători, hidratrea ulterioară este un pas util.