El este Ion, românul care a devenit erou în Italia. Presa străină a numit fapta sa drept ”minune de Crăciun”

Fapta românului a impresionat o întreagă comunitate. Bărbatul a vopsit singur un pod pietonal dintr-o localitate din apropiere de Roma. Conaționalul nostru a devenit eroul publicațiilor din Italia.

Ion (50 de ani) este românul devenit erou în Italia. Bărbatul locuiește în Ostia, o localitate din apropierea Romei. Din propria inițiativă, bărbatul a restaurat trecerea peste calea ferată Roma-Lido abandonată de peste 40 de ani.

Vezi și: PAUL SURUGIU, DIALOG SAVUROS CU “BUBULINA”: “AM CEA MAI TÂNĂRĂ BUNICĂ DIN LUME!” A SUNAT-O ÎN TIMPUL PODCASTULUI PE CEA CARE ÎL AȘTEAPTĂ ACASĂ

Publicația ”La Repubblica” a încadrat  fapta bărbatului la categoria minunilor de Crăciun.

„Minune de Crăciun pe podul pietonal din Ostia, cel peste calea ferată Roma-Lido. Miracolul a fost realizat de Ion, cunoscut sub numele de Giovanni, un român șomer în vârstă de 50 de ani, care a restaurat trecerea peste calea ferată Roma-Lido abandonată de zeci de ani de Ama și Primărie”, scrie La Repubblica.

Lucrările au durat o lună de zile și încă nu a terminat în totalitate. Ion a curățat balustradele ruginite, le-a vopsit, toate acestea fiind posibile din banii donați de locuitorii comunei Ostia.

„Trecuseră cel puțin 40 de ani de când primăria nu s-au mai ocupat de acest pod. Noroc că un domn din România s-a gândit la asta. Mesajul lui este unul de dragoste pentru acest oraș dar și o lecție de educație civică pentru toată lumea”, a spus o italiancă impresionată de gestul lui Ion.

În urma faptei sale, autoritățile au fost atât de impresionate, încât primăria comunei i-a asigurat românului un loc de muncă în construcții.

Vezi și: POVESTEA EMOŢIONANTĂ A MĂTURĂTORULUI CĂRUIA I-A FOST RUŞINE SĂ PARTICIPE LA SERBAREA FETIŢEI LUI. VA PRIMI UN APARTAMENT SOCIAL, IAR OAMENII AU DONAT PENTRU EL ZECI DE MII DE LEI

 

Sursa