E oficial! Se dau 4.000 de lei de familie. Cine poate beneficia, de fapt, de această sumă

Se întâmplă în România! Primăria Năvodari a desființat sistemul de termoficare din cauză că pierderile erau prea mari. Anunțul a fost făcut de către primarul Florin Chelaru în cadrul ședinței Consiliului Local care a avut loc vineri după-amiază.

Ulterior, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, a comentat „deci se va face frigul. Ca pe vremuri”.

Tot acesta a mai anunțat că există o categorie de români care va beneficia de ajutor fie pentru a se branșa la rețeaua de gaze, fie pentru echipamentele necesare pentru a nu muri de frig la iarnă.

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța a declarat pentru g4media.ro că familiile care se încadrează la categoria de cazuri sociale vor primi câte 4.000 de lei fie pentru a se branșa la rețeaua de gaze, fie pentru a cumpăra echipamentele necesare. Totuși, acesta mai spune că schimbarea sistemului de încălzire nu se poate face imediat, aceasta luând până la doi ani.

Cum îşi vor încălzi cei afectați locuințele?

”Suntem curioşi cum va răspunde domnul primar la urmatoarea întrebare: Cum îşi vor încălzi cei afectați locuințele şi cum îşi vor asigura apa caldă menajeră? Domnul primar a pus totul pe seama neperformanței sistemului de termoficare si a pierderilor care nu mai pot fi finanțate.

Nu am reuşit să-l convingem că suntem în fața unei probleme mai mult tehnică decât economică pe care nimeni nu ştie să o rezolve. Deci se va face frigul. Ca pe vremuri”, a adăugat Petre Enciu.

Vezi și BANI PENTRU ROMÂNI! CE CATEGORIE VA PUTEA PRIMI PÂNĂ LA 4.500 DE EURO

Sursa