Dorel Vișan, dezvăluiri tulburătoare după decesul lui Mitică Popescu: „S-a stins din viață trist” EXCLUSIV

Dorel Vișan, dezvăluiri tulburătoare după decesul lui Mitică Popescu. Maestrul, care a jucat alături de regretatul actor în filmul „Moromeții”, de Stere Gulea, a vorbit, în exclusivitate pentru Playtech.ro, despre ultimele clipe din viața colegului său de breaslă. Profund mâhnit, artistul în vârstă de 85 de ani a mărturisit că sfârșitul acestuia a fost unul tragic.

Dorel Vișan, dezvăluiri neștiute despre Mitică Popescu

Este doliu uriaș în România. Marele actor Mitică Popescu a murit, marți, 3 ianuarie, la Spitalul Elias din Capitală. Legendă a teatrului și a filmului românesc, artistul a luptat cu mai multe comorbidități. Printre afecțiunile care l-au afectat cel mai mult se numără și o serie de probleme cardiace, potrivit informațiilor disponibile până la momentul redactării acestui articol.

Mitică Popescu nu mai are nevoie de nicio introducere. Regretatul actor este cunoscut de toată lumea, construindu-și o carieră strălucită în lumea teatrului și a filmului. S-a făcut remarcat, în mod deosebit, în producția „Moromeții”, de Stere Gulea, în care a jucat alături de Dorel Vișan.

Cel din urmă actor, în vârstă de 85 de ani, a vorbit, în exclusivitate pentru Playtech.ro, despre amintirile pe care le-a construit alături de regretatul său coleg de breaslă. Sunt detalii neștiute despre acesta. Maestrul are numai cuvinte de laudă la adresa actorului.

„Mitică (Popescu – n.r.) a făcut un rol genial în Moromeții. L-a jucat pe Cocoșilă. Un rol pe măsura talentului și a școlii pe care o avea, a generozității sale. Nu prea stăteam la locul filmării, dar l-am văzut în film”, a spus actorul Dorel Vișan, care l-a interpretat, în aceeași producție, pe Tudor Bălosu.

În ce condiții trăia regretatul actor Mitică Popescu

Mitică Popescu a fost și va rămâne un pion de referință pe scena românească. Un artist mare, după cum a mărturisit Dorel Vișan, în exclusivitate pentru Playtech.ro.

„L-am iubit și pentru că am iubit-o și apreciat-o pe Leopoldina Bălănuță, regretata lui soție. Acum, Mitică și Leopoldina poate că s-au reîntâlnit în cer. S-au iubit foarte mult. Cine mai știe, însă, ce mai e și în cer?”, s-a exprimat Dorel Vișan.

Maestrul a amintit și despre condițiile de trai ale regretatului Mitică Popescu, dezvăluind că acesta a murit trist. Actorul obișnuia să îmbrace o haină în plus în loc să dea drumul la căldură în apartamentul în care locuia. Totul, din cauza faptului că încerca să facă economie de bani, să-și poată achita facturile la energie. Dorel Vișan dezvăluiri tulburătoare după decesul lui Mitică Popescu.

„S-a stins din viață trist”/„O lume fără Dumnezeu”

„În ultima vreme, Mitică se plângea că îi e frig în casă. S-a stins din viață trist, așa cum suntem toți românii care suntem conștienți de ce gaură de râmă a ajuns țara asta. El a făcut și închisoare din cauza convingerilor sale politice.

Era un actor ciudat, care semăna doar cu el. Nu are asemănare cu niciun artist. Dar toată generația aia era atunci așa. Actorii erau selectați după aspect, mai mic, mai gras, mai slab, mai înalt, pe genuri, ca să aibă personaje. Nu ca azi, când sunt mai puțini candidați decât numărul locurilor. Înainte erau sute de candidați. Acum este o lume fără Dumnezeu. O lume fără Dumnezeu, ieșită din adevăr și din logică”, a declarat actorul Dorel Vișan, în exclusivitate pentru Playtech.ro.

Sursa