Doliu uriaș în lumea muzicală! Cântărețul celebru care a murit înainte de Crăciun

Doliu uriaș în lumea muzicală! Un celebru cântăreț s-a stins din viață chiar înainte de sărbătoarea Crăciunului. Tragica veste a fost confirmată de către membrii grupului artistic din care acesta făcea parte. Anunțul i-a tulburat profund pe fani.

Doliu uriaș în lumea muzicală

Doliu în muzică. Un legendar cântăreț s-a stins din viață, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Este vorba despre solistul trupei Faithless, pe nume Maxwell Fraser, cunoscut sub numele de scenă Maxi Jazz. Artistul era în vârstă de 65 de ani și a decedat liniștit, în timp ce dormea, potrivit informațiilor făcute publice de către sursele externe.

Tragicul eveniment a fost confirmat de către membrii trupei Faithless.

„Cu inima frântă, anunțăm că Maxi Jazz a murit noaptea trecută. A fost un om care ne-a schimbat viețile – în multe feluri. El a dat sensul și mesajul potrivit muzicii noastre.

A fost un om minunat, care și-a făcut mereu timp pentru toată lumea, cu o înțelepciune profundă și accesibilă, totodată. A fost o onoare și, bineînțeles, o adevărată plăcere să lucrăm cu el”, a fost mesajul publicat de către membrii trupei Faithless, sâmbătă, 24 decembrie, pe platforma socială Facebook.

Într-o postare pe platforma socială Instagram, artiștii au menționat că Maxi Jazz „a murit liniștit în somn”.

Cine a fost Maxi Jazz, solistul Faithless

Trupa muzicală Faithless a luat naștere în anul 1995 și a fost compusă din trei membri: Rollo, Sister Bliss și Maxi Jazz. Acesta din urmă a fost solistul principal al grupului. La un an de la înființare, trupa a lansat primul album muzical, ce poartă denumirea „Reverence”. Single-urile „Insomnia” și „Salva Mea” s-au vândut în peste un milion de exemplare fiecare.

Al doilea album de studio, „Sunday 8PM”, a fost lansat în anul 1998. Printre altele, a inclus și hitul „God is a DJ”, care a consolidat mult poziția trupei muzicale pe piață. A fost considerată o trupă artistică de forță majoră, în urma lansării melodiei anterior amintite.

„Maxi Jazz a fost un compozitor strălucit, DJ, budist, o prezență scenică magnifică! Era iubitor de mașini, vorbea la nesfârșit. A fost o persoană frumoasă, o busolă morală, un geniu.

Odihnește-te în pace, dragă Max. 1957 – 2022. Mulțumim în numele familiei Faithless pentru toată dragostea pe care ne-ați arătat-o de-a lungul anilor. Vă rugăm să aveți grijă unul de celălalt, ați auzit?? Așa cum spunea mereu Max”, au mai transmis membrii trupei Faithless, într-o postare publicată pe internet.

Maxwell Fraser (sau Maxi Jazz) a fost un cântăreț de rapp, cantautor și DJ englez. Cel mai bine este cunoscut pentru rolul său de solist principal al trupei electronice Faithless, în cadrul căreia a activat din anul 1995 până în 2011 și cu care a mai colaborat și în anul 2015.

Sursa