De ce e bine să îți freci fața cu cuburi de gheață. Trucul care te ajută la primele ore ale dimineții

De ce e bine să îți freci fața cu cuburi de gheață. Trucul care te ajută la primele ore ale dimineții. Dermatologii au explicat care sunt beneficiile pe care le are procesul asupra pielii dacă este folosit în mod regulat.

Motivul pentru care e indicat să îți masezi fața cu cuburi de gheață. Pontul util imediat după trezire

Știi care este motivul pentru care e indicat să își masezi fața cu cuburi de gheață? Ei bine, specialiștii susțin că este vorba de un pont util imediat după trezire și care aduce foarte multe avantaje pe partea de frumusețe.

Această procedură reduce, în general, acneea, îmbunătățește circulația sângelui și reduce umflăturile care se formează în jurul ochilor. Sfatul este util persoanelor care se trezesc dimineața cu ochii foarte umflați.

Un alt beneficiu este închiderea porilor. Cuburile de gheață ajută la strângerea temporară a porilor, adică pielea de pe față va arăta mai fină și mai uniformă. De asemenea, roșeala și inflamația pot fi reduse considerabil.

În plus, aplicarea cuburilor de gheață direct pe față, la primele ore ale dimineții, ajută machiajul să reziste mai mult pe perioada zilei. Asta înseamnă că trucul folosit de multe femei pregătește pielea pentru cosmetice și produse de make-up.

Cum se realizează trucul cu gheața

Cuburile de gheață trebuie să fie înfășurate într-un prosop curat și subțire sau într-o batistă înainte de a se aplica pe față. Procesul nu trebuie să dureze mai mult de câteva secunde sau maxim un minut. În plus, este indicat doar o dată pe zi.

La fel de bune sunt și alte ingrediente pe care le ai deja în frigider. Spre exemplu, unele persoane folosesc suc de aloe vera sau suc de castraveți care a stat într-o tavă cu gheață peste noapte. Aceste ingrediente oferă pielii o doză suplimentară de nutrienți.

„Ai grijă la frecarea cu gheață. După procedură porii se îngustează, ceea ce duce la o întârziere a secreției sudoripare și a glandelor sebacee. După aplicarea gheții pe față porii se închid așa că nu se pot folosi orice fel de creme de față.

Nu aplicați gheață pe piele mai mult de o dată pe zi”, a explicat un dermatolog pentru healthshots.com. În altă ordine de idei, doctorul spune că trucul cu gheața nu este bun pentru persoanele care au pielea sensibilă.

Sursa