Dan Negru, Despre Educația Pe Care Le-o Oferă Copiilor Săi: „Nu-i Vreau Elite, Nu-i Vreau Plecați La Studii în Străinătate” INTERVIU

Dan Negru este prezentatorul a trei emisiuni de la Kanal D, „Tu urmezi!”, „The Floor” și „Jocul cuvintelor”. Are o carieră impresionantă de peste trei decenii în televiziune, însă copiii săi nu au cerut niciodată să apară cu tatăl lor la TV. Dara, în vârstă de 13 ani, și Bogdan, în vârstă de 11 ani, au primit o educație aleasă, iar întreaga familia și-a dorit ca cei doi adolescenți să aleagă un drum bun în viață.

Într-un interviu exclusiv pentru Libertatea, Dan Negru a acceptat să ne vorbească despre cei doi copii ai săi.

LIBERTATEA: – Mă gândesc că ai un program foarte încărcat. Ți-a reproșat vreodată soția sau cei doi copii că nu petreci suficient timp cu ei?

Dan Negru: – Încerc pe cât pot sa-i iau cu mine. Dar nu am regimul unui marinar, să fiu mereu plecat. Dar, atunci când reușesc îi iau cu mine pe ai mei.

– Am observat că îți plac foarte mult călătoriile. Ce destinații mai ai programate și care este locul preferat de până acum?

– Îmi place să văd lumea. Amintirile sunt alea care rămân. Nu-mi planific din timp călătorii, pandemia mi-a dat lecția asta. Aveam o călătorie planificată în Argentina și am pierdut-o din cauza pandemiei. De atunci mi-am învățat lecția planificării din vreme.

– Știu că educația copiilor tăi este foarte importantă. Dara și Bogdan fac meditații?

– Încerc să-i învăț să fie oameni buni în primul rând. Cred că un om bun nu poate să fie niciodată învins. Cât despre meditații, avem în familie. Soacra mea a fost profesoară, fina mea, soția lui Răzvan Popescu, e și ea profesoară. Toți stau pe capul lor. Eu îi scot la joacă. Nu-mi place presiunea asta a părinților pe copii. Să-i învățăm să fie oameni buni. Asta e cea mai tare lecție. Celelalte vin cu viața.

– Ți-au cerut vreodată copiii tăi să apară la televizor?

– Nu. Niciodată. Nu-mi arăt copiii prin emisiuni de TV, nu-i duc pe la ședințe foto și nici măcar pe rețele de socializare nu-i expun. Postez foarte rar poze cu ei. Îi las să-și aleagă singuri drumul în viață.

„Nu-i vreau performanți, nu-i vreau elite, nu-i vreau plecați la studii în străinătate”

– De ce crezi că adolescenții în ziua de astăzi se pierd… și ajung la tot felul de nenorociri, cum ar fi țigări, alcool și consum de substanțe interzise? E vina părinților?

– Nu copiii se pierd, părinții sunt pierduți. Eșecul e al părinților care trăiesc într-o societate haotică și tot ceea ce-și doresc de la copii e performanță. Eu sper ca ai mei să mă iubească întodeauna. Nu-i vreau performanți, nu-i vreau elite, nu-i vreau plecați la studii în străinătate. Îi vreau oameni buni cu care să mă mândresc până târziu, în apusul meu.

– Ce reguli ai pentru copiii tăi și cum îi ții departe de tentații și anturaje care i-ar putea influența negativ?

– Azi copiii nu mai au reguli. Cică e discriminare. Azi profesorii sunt călcați în picioare de părinți frustrați și statul nu le ia apărarea. Statul i-a lăsat de izbeliște și pe profesori, și pe polițiști și pe toți cei care trebuie să mențină reguli în societate. De asta suntem aici.


Urmărește ultimele
noutăți în format video

Play

Sursa