Cum trebuie să îngrijești corect orhideea pe timp de iarnă? Mulți români adoră această plantă, iar de multe ori o au și în casă. E bine însă să luăm măsuri din timp, astfel încât aceasta să nu se ofilească în sezonul rece.
Cum trebuie să îngrijești corect orhideea pe timp de iarnă
Orhideea are un miros aparte, dar și un aspect unic. Asfel, planta nu doar că ne poate face casa mai frumoasă. Ea împrăștie o aromă îmbietoare, iar nu puțini sunt cei care se relaxează tocmai cu ajutorul ei.
Ce facem însă odată cu venirea sezonului rece? Nu toate florile rezistă la frig. Astfel, este bine să cunoaștem, niște reguli cât se poate de simple și să știm ce să facem mai departe. Doar așa vom avea de câștigat.
Deși în general orhideea este foarte ușor de îngrijit, e bine să ținem cont de câteva lucruri. În primul rând floarea adoră lumina. Iar pentru că în sezonul rece noaptea vine mai devreme, este indicat să fim atenți la acest lucru.
Specialiștii ne recomandă să o ținem în cel mai luminos loc din casă. În acest mod, orhideea va putea beneficia de mai multe ore de lumină, astfel că nu se va usca atât de ușor și o să înflorească frumos în continuare.
Cum trebuie să îngrijești corect orhideea pe timp de iarnă? E recomandat ca orhideea să stea pe un pervaz orientat fie spre est, fie spre vest. Totodată, ea trebuie să stea departe de curenții reci. În caz contrar, aceasta poate să se usuce mai repede.
Care e temperatura ideală pentru dezvoltarea plantei
Temperatura contează și ea. E recomandat ca orhideea să fie păstrată la temperaturi de până la 14-15 grade. Totodată, udarea este și ea importantă. Floarea se udă în general la 5-7 zile vara. Ce facem însă iarna?
Se recomandă reducerea udării. Astfel, poți uda planta undeva pe la 10-14 zile. Evident, intervalul poate fi diferit în funcție de temperatura din cameră, dar și în funcție de nivelul de umiditate. Dacă iubești însă florile, cu siguranță vei știi când e momentul perfect pentru udare.
Important de știut e faptul că orhideea se udă dimineața și nicidecum seara. Totodată, apa folosită nu trebuie să fie rece, ci la temperatura camerei. În caz contrar poate exista un șoc termic care are ca rezultat pierderea bobocilor florali.
În ceea ce privește administrarea îngrășământului, este bine ca odată cu venirea iernii, acest lucru să fie făcut ceva mai rar. Spre exemplu, o singură fertilizare pe lună este suficientă pentru a avea o plantă sănătoasă.