Multe persoane consumă avocado, mai ales la micul dejun, însă cum se păstrează, de fapt, acest fruct? Cu ajutorul unui truc simplu, se poate menține proaspăt timp de săptămâni întregi.
Trucul care te ajută să menții fructele de avocado proaspete mai mult de patru săptămâni
Printre alimentele cele mai recomandate de către nutriționiști se numără și avocado, care a devenit popular inclusiv în dieta multor români. Este un fruct cu numeroase beneficii pentru sănătate.
Dacă vrei să te bucuri de avocado, trebuie să știi că acesta se păstrează în condițiile potrivite. Există un truc prin care îl poți menține proaspăt cu patru săptămâni mai mult.
Cu toate că mulți recomandă păstrarea în apă a fructului de avocado, acest lucru ar putea cauza creșterea anumitor bacterii. Din acest motiv, fructul se poate strica mai repede, după cum a spus Chef Amy Lynn Cross, fondatoare a The Cross Legacy.
Mai mult, în afară de faptul că fructul se va strica, aceste bacterii pot provoca și anumite probleme de sănătate.
“Aceste sfaturi arată oamenilor cum să păstreze avocado întregi și tăiate în apă pentru a le menține proaspete mai mult timp. A fost foarte răspândit pe rețelele sociale. În realitate, ar putea să te îmbolnăvească”, a explicat aceasta, potrivit express.co.uk.
Fructele de avocado trebuie, în schimb, spălate foarte bine, astfel încât să elimini bacteriile. Acestea se usucă, apoi se pun într-un recipient etanș.
Pentru spălarea acestui fruct, Amy Lynn Cross a dezvăluit care este trucul ei secret. Este vorba despre un “elixir” considerat “destul de simplu și accesibil”.
Ai nevoie de un aliment pe care îl găsești la orice supermarket. Mai exact, pentru a spăla bine fructele de avocado, ai nevoie de o soluție din apă rece și oțet alb distilat de 5%.
Datorită acestui ingredient, bacteriile vor fi eliminate de pe coajă. Durata de viață a fructului de avocado va fi, astfel, mai mare.
Înainte de a spăla fructele, trebuie îndepărtate etichetele de pe acestea. Avocado trebuie scufundate, timp de două minute, în amestecul de apă rece și oțet, apoi clătite bine.
Înainte de a le pune în recipientul etanș, fructele trebuie lăsate să se usuce complet. Din cauza umidității, se pot dezvolta bacterii și mucegai. Dacă le lași în amestecul de apă și oțet, avocado se vor menține proaspete pentru mult timp.