Cum arăta Elena Băsescu înainte de a intra în politică. Transformarea e vizibilă

Cum arăta Elena Băsescu înainte de a intra în politică? În urmă cu 13 ani, pe când avea doar 29 de ani, Elena Băsescu deranja jocurile politice ale momentului. Tânăra viitoare europarlamentară zguduia din temelii campania electorală. Denumită de presa occidentală „Paris Hilton de România”, fiica cea mică a președintelui Băsescu avea deja notorietate în spațiul public. Gafele sale, unele memorabile, aveau să o aducă în prim-plan, înainte de a lua, sau a i se impune, să intre în politică. Dar, cu toate astea, multă lume a văzut schimbările tinerei cu aspirații politice. Cât despre cum arăta Elena Băsescu înainte de a intra în politică, transformarea era vizibilă.

Cariera politică al unei alte celebrități, Elena Băsescu

Odată cu ascensiunea politică fulminantă a lui Traian Băsescu, cele două fiice ale acestuia, Ioana și Elena Băsescu aveau să intre și ele în atenția presei. După mandatul de Primar General, Traian Băsescu lua decizia de a candida la alegerile prezidențiale din 2004, câștigându-le, și așa au urmat 10 ani de domnie a familiei Băsescu, pe toate planurile.

Mezina acestuia, Elena Băsescu, considerată la acel moment extrem de ștearsă, avea să facă primi pași în politică în 2008. Este momentul în care tânăra aspirantă a fost aleasă în funcția de secretar general al Organizației de Tineret a Partidului Democrat-Liberal.

Era clar că numărul voturilor nu era real, ceea ce a generat un adevărat scandal. Acest fapt a dus la demisia fizicianului Eugen Stamate din Comisia Prezidențială pentru Educație. Demisia acestuia venea în semn de protest la simulacrul acelor alegeri.

De aici și până la a urca pe scara ierarhică nu a mai fost decât un pas. Din păcate cam greu pentru Elena Băsescu să facă acest pas. Din nefericire, au existat extrem de multe momente în care mezina familiei Băsescu s-a dovedit a nu fi stăpână pe ea, făcând gafe, după gafe, unele devenite chiar memorabile.

Vezi și: Cum arăta Elena Băsescu, înainte de operațiile estetice. Transformarea este uluitoare – IMPACT (playtech.ro)

„Paris Hilton de România”, sau cum arăta Elena Băsescu înainte de a intra în politică

Schimbările de imagine ale tinerei proaspăt intrate în politică aveau să devină vizibile, mai ales înaintea alegerilor din 2009. Poate sfătuită de consilieri, Elena Băsescu purta la acel moment o garderobă mai modestă, pentru a se potrivi cu noua sa imagine, renunțând la lux și opulență.

Dar momentul alegerilor din 2009, ca de altfel întreg eșafodul carierei sale politice, avea să fie zdruncinat de scandaluri. Acuzată fiind de colegii de partid, și clar susținută de cel mai puternic om din stat, tatăl, demisionează din PDL. Astfel ia decizia de a candida independent, sub brandul electoral EBA, la un post de eurparlamentar. Surpriza este că face pragul electoral minim, astfel ajungând europarlamentar, dar scandalul avea să fie și mai mare, după revenirea imediată în PDL.

În tot acest timp, EBA avea să treacă prin noi schimbări de imagine. Intervențiile estetice, din ce în ce mai dese, erau cât se poate de vizibile. În 2014, mezina familiei Băsescu revenea în țară, după terminarea mandatului de europarlamentar.

După mandatul de europarlamentar, Elena Băsescu revine în țară, și este angajată în 2016 la  Camera de Comerț și Industrie, la departamentul de Relații Internaționale. După două relații eșuate, și cu trei copii, Elena Băsescu, astăzi la 42 de ani, arată și mai schimbată ca în urmă cu 8 ani. Dar, nerenunțând la aspirațiile politice, la alegerile din 2020 candidează din nou. O face de pe listele PMP Constanța pentru Camera Deputaților, fără niciun rezultat, însă.

Din păcate, astăzi, Elena Băsescu nu mai are nimic din tânăra din 2008 și 2009. Ultimele imagini apărute în spațiul public, o arată extrem de schimbată, în urma intervențiilor estetice. Mult mai slăbită, și parcă mult mai obosită.

Sursa