Copil de 9 luni răpit din casa părintească! Pe rețelele de socializare, israelienii publică fotografii cu minori dispăruți

Războiul izbucnit în Israel sâmbătă, 7 octombrie continuă să facă victime și în rândul minorilor. Un copil de 9 luni a fost răpit chiar din casa părintească. 

Pe rețelele de socializare, israelienii au publicat imagini șocante cu minorii dispăruți din propriile case. Momentan nu a fost confirmat numărul exact de ostatici, însă oficialii caută ajutor în mediul online, distribuind fotografii cu oamenii care și-au pierdut urma, după atacurile Hamas. Tulburător este faptul că printre aceștia se numără și mulți minori.

Citește și: ÎNCĂ UN JURNALIST ȘI-A PIERDUT VIAȚA ÎN RĂZBOIUL DIN ISRAEL. COLEGII TÂNĂRULUI AU FOST GRAV RĂNIȚI, ÎN URMA ATACULUI AERIAN

Copil de 9 luni răpit din casa părintească

Multe persoane sunt de negăsit, în urma atacurilor Hamas. Așadar, oficialii israelieni au făcut publice, pe rețelele de socializare mai multe imagini cu oameni dispăruți, printre care se numără și vârstnici sau copii.

 „Ne-am gândit dacă să împărtășim sau nu aceste imagini îngrozitoare, dar lumea trebuie să știe cu ce ne confruntăm. Aceștia nu sunt «luptători pentru libertate». Ei sunt teroriștii Hamas, care nu sunt diferiți de teroriștii ISIS. Aceleași tactici, nume diferite. Măcelăresc familii, răpesc bunicuțe.”, au scris oficialii israelieni pe rețeaua de socializare X.

Fostul ambasador al Israelului în România, David Saranga a împărtășit pe rețelele de socializare povestea tristă a unei familii cu doi copii, în vârstă de 9 luni, respectiv 3 ani. Aceștia au fost răpiți din casa părintească, împreună cu tatăl și cu bunicii lor, iar mama bărbatului are probleme de sănătate.

Sursa foto: Twitter

„Aceasta este Shiri cu cei doi copii ai săi: Kfir, de 9 luni, și Ariel, de 3 ani. Ei au fost răpiți cu brutalitate ieri din casa lor din kibbutzul Nir- Oz. Se pare că soțul ei, Yarden, împreună cu cei doi părinți, Yossi și Margit, au fost răpiți și aduși în Gaza. Margit este bolnavă și are nevoie de medicamente. Trebuie să împărtășim povestea lor și să le spunem tuturor!”, a scris David Saranga, fostul ambasador al Israelului în România, pe aceeași rețea de socializare menționată mai sus.

Citește și: FÂȘIA GAZA A DEVENIT UN IAD PENTRU 350 DE ROMÂNI. SOLUȚIILE VENITE DIN PARTEA STATULUI ROMÂN ÎNTÂRZIE SĂ VINĂ

Israelienii publică imagini cu persoanele dispărute

Oficialii din Israel au făcut publice mai multe povești îngrozitoare cu o parte din persoanele dispărute. Hamas a susținut că a capturat zeci de ostatici, iar statul israelian a decis să ia atitudine și să posteze pe rețelele de socializare imagini cu oamenii capturați. Printre aceștia se numără foarte mulți copii. Unul dintre cazuri a fost împărtășit chiar de ambasadoarea Israelului în Belgia și Luxemburg.

„Acesta este Erez Kaleron, în vârstă de 12 ani, dus de teroriști în Gaza. Uitați-vă la el, are 12 ani. Restul familiei sale, inclusiv o fetiță de 13 ani cu nevoi speciale, a dispărut”, se arată în postare.

O femeie de 84 de ani a fost și ea răpită. Postarea cu bătrânica a fost distribuită de un fost consilier al administrației prezidențiale israeliene.

„Iubita mea mamă, Ditza, în vârstă de 84 de ani, a dispărut. Se pare că teroriștii au răpit-o din adăpostul său din Kibbutz Nir Oz și au dus-o în Gaza. Suntem neajutorați și copleșiți de îngrijorare, nimeni nu a luat încă legătura cu noi. Distribuiți poza cu ea ținându-și în brațe unul dintre strănepoți”, scrie în postare.

 

Sursa