Condimentul care detoxifică organismul. Reduce pofta de mâncare și alungă durerile de cap

Un condiment din bucătărie este un adevărat medicament natural pentru organism. Are o mulțime de proprietăți. Printre acestea se află curățarea organismului de toxine, reducerea poftei de mâncare sau eliminarea durerilor de cap.

Ce condiment din bucătărie detoxifică organismul

Multe preparate au în compoziție acest condiment, iar gospodinele îl adaugă pentru un plus de savoare. Nu trebuie pus în exces, ci sunt suficiente câteva boabe, de exemplu. De asemenea, se găsește și sub formă de pudră, care este la fel de utilă pentru organism.

Unele persoane nu sunt fane ale condimentului la care facem referire, chiar au o alergie atunci când intră în contact cu el. Fie tușesc, fie strănută, așa că aleg nu doar să stea cât mai la depărtare, dar nici să-l pună în ceea ce vor să gătească.

Este vorba despre piper. Sub formă de boabe sau măcinat, piperul are rolul de a regla funcțiile organismului. Drept urmare, dacă te confrunți cu indigestia, respectiv cu balonarea sau refluxul gastroesofagian, ai face bine să înghiți niște piper.

De altfel , poți consuma piper și în mod preventiv. De câte ori simți nevoia, înghite o boabă de piper sau ia o linguriță de piper măcinat și vei observa cum organismul începe să se detoxifice, iar tu vei avea o energie mare, fără a mai simți epuizare.

Piperul roșu, util pentru organism

Totuși, nu orice piper contribuie la detoxifierea organismului, reducerea poftei de mâncare sau eliminarea durerilor de cap. Specialiștii în domeniul sănătății îl recomandă pe cel roșu. De obicei, piperul roșu este adăugat în mâncărurile mai sofisticate.

Comparativ cu celelalte tipuri de piper ( alb, negru, roz, verde), cel roșu este mai puțin picant, fiind în mare parte dulceag. Îl vei găsi adesea îmbinat cu preparate cu pește sau legume. Pe lângă gustul intens pe care îl oferă mâncării, piperul roșu este și un element decorativ plăcut.

Piperul este un condiment cu origini asiatice, mai exact, se cultivă în India. În magazine, prețurile lui variază. Pornesc de la aproape 2 lei pachetul și pot ajunge până la 50 de lei un borcan. De asemenea, piperul vândut simplu,  neîmpachetat, format din boabe mari, poate costa și până la 60 de lei kilogramul.

Pe lângă India, piperul se mai cultivă și în Indonezia și Malaezia. Cum aceste zone nu sunt frecventate de toți oamenii, puțini știu că piperul este, la început, un arbust care se cațără cu o tulpină lemnoasă, atingând până la 10 m înălțime.

Sursa