Cel mai bizar obicei de nuntă! Zona în care mirii n-au voie să meargă deloc la baie 3 zile după căsătorie

În decursul secolelor, fiecare cultură și-a stabilit obiceiuri legate de nuntă. Fiind o datină atât de importantă, semnificația sa spirituală a fost presărată de o mulțime de datini. Unele sunt mai ciudate decât altele. 

Nunta, mai ales cea religioasă, este un rit fundamental în viața unui credincios, indiferent de religie. Pentru a putea asigura statornicia mirilor și păstrarea sentimentelor, au fost transmise, din generație în generație, tot felul de ritualuri. Scoase din cultura lor și expuse „străinilor”, par, de multe ori, a fi bizare.

Mirii nu pot merge 3 zile și 3 nopți la baie după nuntă

Să te căsătorești în Borneo ar putea fi mai ciudat decât te-ai fi așteptat vreodată. După ce s-a terminat ceremonia religioasă, primele trei zile și trei nopți sunt cruciale. În această perioadă, mirii din tribul Tidong sunt obligate, prin tradiție, să stea într-o singură cameră.

Însurățeii nu au voie să folosească deloc baia. Pentru a se asigura că respectă datina, membrii familiei urmăresc, zi și noapte, cuplul. Mai mult de atât, au grijă să primească fix minimul de apă și de mâncare, pentru a-și împiedica nevoile fiziologice.

În cazul în care mirii nu reușesc să treacă de acestă probă, se consideră că nu vor avea o căsnicie de lungă durată și vor avea parte de ghinion.

(CITEȘTE ȘI: Părintele Calistrat a făcut calculul complet! Câți bani trebuie să dai, de fapt, la biserică pentru o nuntă)

Obicei inedit înainte de cununia religioasă

O altă țară care și-a format o tradiție ieșită din comun este Germania. Acolo, înainte de nuntă, familiile și prietenii mirilor se adună la un eveniment unde sparg toată vesela. La final, cuplul trebuie să strângă mizeria și să găsească o cale de înțelegere. Tradiția se numește Polterabend și vine de la cuvântul „ciob”. Din punct de vedere cultural, își are originea în zicala: „Cioburile aduc noroc”.

Obiceiuri inedite legate de nuntă / Sursă foto: Pexels

În mod firesc, evenimentul are loc în casa miresei sau a părinților ei. Multe cupluri aleg să-i cheme la petrecere și pe cei pe care nu își permit, din punct de vedere financiar, să vină la nuntă.

Din punct de vedere psihologic, mirii sunt supuși unei adevărate probe ce le poate pune la îndoială căsnicia. Dacă doar mireasa se implică în curățenie este clar că nu a făcut alegerea potrivită și se poate aștepta ca ea să fie singura care face curățenie în casă, după nuntă. În cazul în care mirele se enervează este un alt semn că bărbatul ei nu acționează bine în momentele grele. De-a lungul timpului, s-a dovedit faptul că obiceiul Polterabend este benefic pentru cei care chiar vor să se căsătorească.

(CITEȘTE ȘI: Adio, nuntă! Milionarul albanez nu a avut nicio șansă cu iubita lui, Mădălina Pamfile: ”Am văzut cum a fost!”)

Sursa