Ce spune ÎPS Teodosie despre banii primiți pe card: ”Nu e în fond răul în cifră, ci în simbol”

ÎPS Teodosie a oferit noi clarificări credincioșilor cu privire la anumite aspecte din viața cotidiană. Arhiepiscopul Tomisului a vorbit de curând despre banii pe care îi primim pe card.

Este bine să primim bonurile de masă pe card? Ce spune ÎPS Teodosie

În cadrul unei emisiuni radio, clericul a răspuns unei ascultătoare care a întrebat dacă este păcat să folosească tichetele de masă de la angajator cu cardul. Asta deoarece sunt voci care au vehiculat faptul că obiectul bancar este un simbol al diavolului, citindu-se invers ”drac”.

”Sunt reținută în a-l folosi, e păcat? Până acum le primeam ca tichete de la serviciu, dar acum e pe card“, a întrebat nedumerită femeia. Ulterior, Arhiepiscopul Tomisului i-a transmis:

”Să știți că acele cifre n-au nicio importanță. În Sfânta Scriptură, am spus de atâtea ori, în Cartea Apocalipsei, avem scris expres numărul 666. Nu e în fond răul în cifră, ci în simbol.

Nu e o pecete care intră în noi, nu trebuie să intrăm cu asemenea CIP. Cu asemenea cifre sau bare sau semne de pe un tichet, un aliment, acestea nu sunt în sine lucruri dăunătoare”, a spus ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea, scrie Adevărul.

Ce spune ÎPS Teodosie despre accesoriile pe care le poartă femeile

Înaltul cleric a abordat și subiectul accesoriilor pe care le poartă femeile, fiind întrebat și dacă este în regulă să punem cercei fetițelor. În legătură cu aceștia, ÎPS Teodosie a precizat că este mai bine dacă nu i-am avea în urechi, iar fetițelor le pot dăuna, deoarece vor începe să se laude cu ei.

Totodată, ÎPS Teodosie a amintit și de spusele Sfântului Pavel, conform cărora nu este bine ca o femeie să aibă părul prea mult coafat, cu podoabe.

”Cerceii sunt un surplus, găsim în multe cărți pioase, sunt o podoabă folosită de femei pentru a fi mai interesante, mai elegante. Sfântul Pavel se leagă chiar de părul este prea mult împopoțonat, să nu vă faceți podoabe din păr împletit.

Drept să vă spun, cerceii nu prea-și au locul. Dacă nu puneți, este mai bine. Nu le faceți un serviciu fetițelor cărora le puneți cercei. Nu sunt o necesitate, se vor obișnui cu ei și pot fi o pricină de a se lăuda sau de nu fi de acord Dumnezeu cu acest lucru”, a mai transmis clericul.

Sursa