Ce este musai să faci în dimineața de Crăciun dacă vrei să ai un an plin de belșug. Nu ignora acest obicei

Știm deja că în Ajunului Crăciunului trebuie să avem porțile deschise pentru a-i primi pe colindători. Tradiția spune că cei care nu le vor deschide ușa vor avea parte de necazuri.

Ce trebuie să faci neapărat în dimineața de Crăciun pentru a avea noroc

De asemenea, de Crăciun, dar și de Ajun nu este bine să ne certăm cu nimeni, pentru că în anul ce urmează vom avea parte de mari supărări.

O altă tradiție mai puțin știută este legată de dimineața de Crăciun. În anumite zone ale țării, sunt obiceiuri urmate cu strictețe, despre care se spune că aduc sănătatea, dar și prosperitatea în casă.

Pe lângă cadourile pe care le desfacem în dimineața de Crăciun, trebuie neapărat să punem o monedă de argint într-un vas cu apă curată.

Tradiția spune că ne vom spăla pe față cu această apă, iar cei care respectă ritualul vor fi sănătoși în anul următor.

De asemenea, acest obicei aduce și norocul în casă și de asemenea, ne ajută să avem realizări în 2023 și să fim mai curați, din toate punctele de vedere.

Un alt lucru pe care trebuie să îl mai faci de Crăciun este să ai neapărat în casă o crenguță de vâsc. Acesta se pune în general lângă icoane și aduce sănătate și belșug în casă.

Tradiții și obiceiuri de Crăciun

Mai sunt și alte tradiții importante de Crăciun, dar și de Ajun,unele dintre ele vizându-le pe tinerele necăsătorite. Acestea își pot visa alesul și pot atrage norocul în viața lor dacă în Ajun de Crăciun, vor pune mai multe bucate sub ferestre.

Încă din cele mai vechi timpuri se spune că alesul va veni la geamul lor, pentru a putea gusta din bucatele puse acolo, iar în acest fel, tinerele necăsătorite vor putea să îi vadă chipul.

O altă tradiție mai puțin știută de Crăciun este cea referitoare la colaci. Mai exact, gospodinele trebuie să pregătească în Ajunul Crăciunului un aluat sub forma unui opt incomplet.

Acest colac va fi mai apoi agățat pe peretele din casă, lângă icoană și va fi dat jos de abia la echinocțiul de primăvară. Atunci, bărbatul din casă va lua colacul, iar jumătate din el în va mânca și cealaltă parte o va da animalelor, conform tradiției.

În general, acest obicei este foarte des întâlnit în zonele din Moldova.

Sursa