Ce avere deţin William şi Kate după ce au devenit Prinţ şi Prinţesă de Wales. Fiul Regelui Charles al III-lea, mesaj emoţionant după moartea Reginei Elisabeta

Prințul William și Kate Middleton au primit noi titluri nobiliare, după proclamarea Regelui Charles al III-lea și moartea suveranei Regina Elisabeta a II-a. Astfel, foștii duci de Cambridge devin Prințul și Prințesa de Wales. Soția moștenitorului tronului este prima Prințesă de Wales după dispariția regretatei Lady Diana Spencer. Noul Prinț de Wales a scris un mesaj emoţionant după moartea Reginei Elisabeta.

Prințul de Wales, fiul Regelui Charles al III-lea, mesaj emoţionant după moartea Reginei Elisabeta

Astăzi, Prințul William a vorbit despre durerea lor în urma veștii morții reginei. Într-o declarație, Prințul de Wales a scris pe contul său de Instagram:

„Joi, lumea a pierdut un lider extraordinar, al cărui angajament față de țară, regate și Commonwealth a fost absolut. Se vor spune atât de multe în zilele următoare despre semnificația domniei sale istorice.

Eu, însă, am pierdut o bunică. Și, deși voi plânge pierderea ei, mă simt, de asemenea, incredibil de recunoscătoare. Am beneficiat de înțelepciunea și reasigurarea reginei până în al cincilea deceniu de viață.

Soția mea a beneficiat timp de douăzeci de ani de îndrumarea și sprijinul ei. Cei trei copii ai mei au ajuns să petreacă vacanțe cu ea. Să creeze amintiri care vor dura toată viața lor.”

„A fost alături de mine în cele mai fericite momente ale mele”

Mesajul, unul plin de emoție, a fost apreciat de majoritatea celor care-i urmăresc contul de Instagram, iar mesajul continuă, Prințul scriind:

„A fost alături de mine în cele mai fericite momente ale mele. Și a fost alături de mine în cele mai triste zile din viața mea. Știam că va veni această zi. Dar va trece ceva timp până când realitatea vieții fără bunica va fi cu adevărat reală.

Îi mulțumesc pentru bunătatea pe care a arătat-o familiei mele și mie. Și îi mulțumesc în numele generației mele pentru că a oferit un exemplu de serviciu. De demnitate în viața publică, care era dintr-o altă epocă. Dar întotdeauna relevant pentru noi toți.

Bunica mea a spus în mod faimos că durerea este prețul pe care îl plătim pentru iubire. Toată tristețea pe care o vom simți în următoarele săptămâni va fi o dovadă a iubirii pe care am simțit-o pentru extraordinara noastră regină. Îi voi onora memoria susținându-l pe tatăl meu, Regele, în orice mod posibil.”, închieie mesajul noul Prinț de Wales.

Kate și William devin Prințesa și Prințul de Wales

Prințul William și soția sa, Kate Middleton, au fost numiți noul Prinț și noua Prințesă de Wales de către Regele Charles al III-lea al Marii Britanii.

Anunțul oficial a fost făcut în cadrul ceremoniei de proclamare a noului suveran britanic, în dimineața zilei de sâmbătă, 10 septembrie, la Palatul St James din Londra.

„Astăzi, sunt mândru să-l numesc (n.r. – pe William) Prinț de Wales. Cu Katherine alături de el, noul nostru prinț și prințesă de Wales sunt convins că vor continua să inspire. Să transmită interesele noastre naționale”, a spus Regele Charles al Marii Britanii.

Monarhul britanic a adăugat că fiul său și soția lui vor contribui la „aducerea marginalului în centrul terenului unde poate fi acordat ajutor vital”, potrivit celor de la BBC.

Prințul William și Kate Middleton vor primi, de asemenea, titlurile de Duce și Ducesă de Cornwall, deținute anterior de Regele Charles și Camilla, noua Regină Consoartă.

Mai mult de atât, Prințul William a moștenit, de asemenea, titlurile scoțiene de Duce de Rothesay, Conte de Carrick, Baron de Renfrew, Lord al Insulelor și Prinț și Mare Administrator al Scoției.

Ce avere colosală dobândește Prințul William ca Duce de Cornwall

În calitate de moștenitor al regatului, Prințul William are o adevărată avere. Prințul de Wales moşteneşte automat Ducatul de Cornwall, o sursă de venit impresionantă ce a apariținut, până acum două zile, tatălui său, noul rege al Marii Britanii.

Astfel, Prințul William deține o proprietate funciară de peste 52.000 de hectare, cu o avere estimată la un miliard de lire sterline, soțul lui Kate Middleton devenind unul dintre cei mai bogați oameni din Regatul Unit.

Important de reținut este că ducatul Cornwall deţine terenuri în 20 de comitate din Anglia şi Ţara Galilor, proprietăți ce se întind de la Devon la Kent şi Carmarthenshire până la Nottinghamshire.

Tatăl prințului, Regele Charles al III-lea, este considerat cel mai longeviv Duce de Cornwall din istoria Regatului Unit, administrând proprietatea timp de mai bine de 50 de ani, prag atins în anul 2019.

Sursa