Ce A Pățit Mara Bănică Când Era Corespondent De Război: „Am Stat O Lună Jumătate La Bagdad”. Acum N-ar Mai Merge în Zone De Conflict

Înainte de a apărea în emisiuni și show-uri de televiziune, Mara Bănică a fost corespondent de război. A mers în mai multe zone, a fost expusă la pericole mari. „Am stat o lună jumătate la Bagdad și nu știam ce urmează să fac în următoarea oră, nu aveam timp să mă gândesc că mă împușcă.

Mara Bănică: „Atunci m-am panicat foarte tare. Mai mult am avut probleme cu operatorii”

La Kosovo exista pericolul de mine antipersonal și țin minte că aveam un operator care s-a dus pe niște câmpuri, să ia niște cadre frumoase. Atunci m-am panicat foarte tare. Mai mult am avut probleme cu operatorii pentru că, în România, nu se face instruirea de bază”, a povestit vedeta, care a fost instruită înainte să plece în zonele de conflict.

„Eu am făcut 3 luni cursuri la NATO. Trebuie să ști când și cum să te oprești. În România asta e mentalitatea, că mă duc într-o bază militară și sunt corespondent de război. Dar ești corespondent când te duci pe barba ta.

„Acum nu aș mai face lucrul asta, am copii și ei fac diferența”

Mă uit și acum pe filmări și văd cum sarea glonțul la 2 metri și am senzația că imaginile sunt ireale, de film. Acum nu aș mai face lucrul asta, am copii și ei fac diferența. Cred că în fiecare profesie trebuie să existe lucruri pe care ar trebui să le facă un om.

Mi-e dor de știri, de seriozitatea de acolo, dar, din păcate, nu mai există… Eu mă consider o mare învingătoare. Am colegi în presă, geniali, care mor de foame. Este o luptă pentru supraviețuire”, a mai zis ea pentru Fanatik.

Întrebată cum de a reușit să se facă remarcată în showbiz, în televiziune, Mara Bănică a explicat că e mulțumită de anii ei de presă, mai puțin de ultimii patru. „Din ultimii 12 ani mi-i reproșez pe ultimii 4, am și eu niște limite. Nu există să vii la televizor și să nu spui nimic. M-am băgat în multe tâmpenii care nu mă priveau, dar a fost modalitatea mea de a răzbate și de a fi, acum, asumată.

Curajul îl am de la tata, Dumnezeu să îl ierte, el mi-a insuflat asta. Tata era genul pesimist, extrem de prevăzător, bănuitor, dar una din marile lui calități a fost că mi-a dezvoltat pasiunea pentru citit. A avut foarte multă răbdare să-mi povestească. Îmi spunea mereu că nu trebuie să mă las înfrântă”, a mai zis ea.

Mara Bănică este o jurnalistă cu experiență în domeniul monden. Până acum mai bine de un an, ea a apărut constant în emisiunea „Acces Direct”, unde analiza subiectele alături de Mirela Vaida. După 12 ani de colaborare cu Antena 1, jurnalista a simțit nevoia unei schimbări în viața ei din punct de vedere profesional. Ulterior, ea a apărut la „Sunt celebru, scoate-mă de aici”.

Sursa