Caut-o și te îmbogățești! Monenda din 2002 care se vinde cu 2.300 de lei acum, în 2023

Monedele și bancnotele vechi sunt la mare căutare. Există numeroși colecționari care le vânează, iar cei care le dețin nu ezită să ceară prețuri destul de piperate pe ele. Așa că este momentul pentru o raită în sertarele bunicilor, care este posibil să ascundă comori. De exemplu, o monedă din anul 2002 se vinde acum cu 2.300 de lei. Despre ce monedă este vorba?

Pe cel mai cunoscut site de mică publicitate din România sunt publicate zilnic zeci de anunțuri din partea posesorilor de monede vechi care vor să le valorifice. Iar cei interesați de astfel de obiecte abia așteaptă să le cumpere. Acestea sunt la mare căutare, iar aceia care le dețin se pot chiar îmbogăți.

De exemplu, în urmă cu doar câteva zile, o monedă din anul 2002 a fost scoasă la vânzare în mediul online. Este vorba de moneda de 10 cenți, care deși pentru unii poate să pară doar un bănuț vechi, fără valoare, pentru alții reprezintă o adevărată comoară.

Colecționarii sunt gata să plătească bani buni pentru un astfel de obiect. Cum spuneam, moneda a fost scoasă recent la vânzare și se oferă celor interesați contra sumei de 2.300 de lei. Cei dornici să cumpere o astfel de piesă sunt mulți. Iar cei care au găsit prin sertarele vechi o astfel de monedă trebuie să știe că pot face bani frumoși cu ajutorul ei.

Moneda care îți poate aduce bani frumoși /Foto: OLX

(CITEȘTE ȘI: AMINTIRI DIN TRECUT. LA CE PREȚ SE VINDE O BANCNOTĂ DE 100 DE LEI DIN 1966, CU CHIPUL LUI NICOLAE BĂLCESCU, ACUM, ÎN 2023)

Monedele și bancnotele vechi, o adevărată comoară

După cum am văzut, monedele sau bancnotele vechi pot aduce venituri frumoase, așa că o privire prin sertarele vechi ale bunicilor este necesară. Cei care au norocul să găsească unele piese vechi se pot îmbogăți, căci este mare cererea, iar colecționarii abia așteaptă „marfă” nouă.

De exemplu, o monedă de 1 euro, din anul 2002, din Grecia, inscripționată cu litera „S” în steluță, se vinde la prețul de 7.000 de euro. Sau o monedă de 1 euro din anul 2002, de colecție, inscripționată cu o bufniță, se vinde la prețul de 8.000 de euro.

De asemenea, bancnota de 100.000 de lei din anul 1998, cu Nicolae Grigorescu, valorează acum 5.000 de lei. Iar o moneda din 1943, gravată cu chipul Regelui Mihai, costă acum 1.300 de lei. Sau monedă de 25 de bani din anul 1982 se vinde în prezent la prețul de 5.000 de lei. Este vorba despre moneda din aluminiu care prezintă pe revers un tractor și spice de grâu. A fost demonetizată la data de 31 decembrie 1996.

(VEZI ȘI: DACĂ AI AȘA CEVA ACASĂ TE ÎMBOGĂȚEȘTI! 400.000 DE LEI VALOREAZĂ MONEDA ȘI O POȚI VINDE INSTANT LA ACEST PREȚ)

Sursa