Pregătirile sunt intense pentru vară, iar hotelierii așteaptă să primească un „val” uriaș de turiști. Insulele grecești sunt foarte populare și printre români, motiv pentru care, an de an, aceștia preferă să își achiziționeze bilete de vacanță din timp. Stațiunile din Grecia vor fi arhipline încă din luna iunie 2023. Dar pentru a te bucura de un concediu pe cinste în insulele elene, trebuie să îți „înarmezi” portofelul. Iată mai jos, în articol, ce preț plătește un cuplu pentru un sejur de 5 nopți în Lefkada.

Thassos, Creta, Lefkada, Mykonos sau Santorini sunt o parte dintre insulele elene preferate de turiști. Chiar și anul trecut, românii au luat cu asalt stațiunile, pentru a se bucura de o vacanță pe cinste. Nisipul fin, apa limpede, panorama, dar și serviciile de care au beneficiat i-au bucurat pe turiști. Pentru a fi siguri că prind locuri, turiștii și-au luat cazare din timp.

De la an la an, prețurile pot suferi modificări, dar acest aspect nu-i împiedică să se bucure de frumusețea unei plaje elene sau de băutura savurată la soare, pe șezlong.

Vezi și CÂT COSTĂ UN SEJUR ALL INCLUSIVE DE 7 NOPȚI ÎN ANTALYA. CE PREȚURI PLĂTESC TURIȘTII CARE VOR O VACANȚĂ DE LUX ÎN TURCIA, ÎN 2023

Câți euro plătești pentru un sejur de 5 nopți în Lefkada?

Dacă te-ai gândit că este momentul să îți iei cazare pentru luna iunie 2023, în Grecia, atunci trebuie să cunoști și paleta de prețuri și servicii. Există mai multe tipuri de unități turistice dintre care poți alege, iar prețurile sunt în funcție de locație, cotația pe care o are așezământul turistic, dar și serviciile care sunt oferite de gazde sau proprietari.

De pildă, persoanele care doresc să închirieze un apartament în Lefkada pot plăti de la 1000 de lei în sus, depinzând de factorii expuși anterior. Un sejur de 5 nopți în Lefkada, într-un imobil ce oferă către închiriere apartamente tip studio, costă 1084 de lei. Proprietatea dispune de seif, toaletă proprie, aer condiționat, dar și aparate electrocasnice (frigider, TV, de exemplu).

Într-o altă parte a insulei, se oferă spre închiriere o proprietate cu vedere la mare. Pe platforma Booking, imobilul are o cotație ridicată, iar pentru un sejur de 5 nopți prețul este de aproape 2700 de lei (în jur de 550 de euro).

Vacanță de lux, în Grecia, direct pe barcă!

Există și variante mai scumpe. De exemplu, o proprietate care se află într-un amplasament cu vile de lux se închiriază la prețul de 7500 de lei. Proprietatea dispune nu doar de electrocasnice și servicii complete de curățenie, ci și de piscină privată, o zonă de relaxare și terasă. Vila de lux are 100 de metri pătrați.

Pentru cei care doresc o altfel de experiență în Lefkada, pot opta pentru o cazare pe barcă, la plaja Nydri. Turiștii beneficiază de baie privată, aer condiționat, WiFi gratuit, articole de toaletă, dar și alte electrocasnice mici, pentru bucătărie. Micul dejun este inclus în preț. Pentru o asemenea experiență, direct pe mare, turiștii plătesc aproape 7400 de lei, pentru 5 nopți (în jur de 1500 de euro).

Vezi și  CÂT TE COSTĂ SĂ-ȚI ACHIZIȚIONEZI O LOCUINȚĂ ÎN INSULA THASSOS. PREȚURILE SUNT MAI IEFTINE DECÂT ÎN BUCUREȘTI

Sursă foto: colaj Pixabay

Sursa