Breaking news! Accident terifiant, soldat cu cel puțin 21 de morți, după ce un autocar a căzut de pe un pod din Veneția

Scene apocaliptice în Mestre, Veneția. Cel puțin 21 de oameni și-au pierdut viața după ce autocarul în care se aflau a căzut de pe un pod. Incidentul a avut loc în această seară în jurul orei 20:00. Autobuzul era plin cu pasageri și a luat foc imediat după impact. 

Tragedia din Veneția a avut loc marți seară, 3 octombrie 2023, puțin după ora 20:00. Potrivit presei străine, se pare că în autocar se afla un grup de ucraineni, dar și cetățeni germani, francezi și croați. Cel puțin 21 de persoane au murit, printre care doi copii și un adolescent și alte 18 sunt rănite, unii fiind în stare gravă. „Mă tem că bilanțul morților va crește”, a declarat ministrul de Interne, Matteo Piantedosi. Victimele au fost transportate la spitalele din Mestre, Padova, Mirano, Dolo și Treviso, potrivit Corrieredelveneto.ro

Tragedie în Veneția! A fost activat Planul Roșu

Se pare că autobuzul plin cu oameni ar fi ieșit de pe carosabil în timp ce se afla pe pasarela Vempa, a trecut prin parapetul de protecție și a căzut de la o înălțime de peste 30 de metri. Autocarul a căzut în apropierea unei căi ferate și a luat foc după ce a atins cablurile electrice. A fost activat Planu Roșu, iar la locul tragediei au fost trimise peste 40 de ambulanțe. Circulația trenurilor între Mestre și stația Santa Lucia din Veneția a fost blocată.

Scene dramatice în Veneția/ Sursă foto: Twitter

„Este o tragedie de proporţii uriaşe: bilanţul provizoriu vorbeşte de cel puţin 21 de victime şi peste 20 de persoane internate în spitalele din Veneto, multe dintre ele în stare foarte gravă. Din păcate, în accident au fost implicaţi şi câţiva minori”, a declarat preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia.

Potrivit informațiilor oferite de către Ministerul Afacerilor Interne, se pare că nu se află români printre victimele accidentului din Italia.

„Până la acest moment nu există informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului. Reprezentaţii oficiului consular menţin contactul cu autorităţile locale italiene, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară în funcţie de solicitări, conform competenţelor legale”, a transmis MAE.

 

Sursa