Alimentele pe care Adriana Iliescu și Eliza le vor consuma de sărbători. Este un Crăciun sărac

Sigur ai auzit și tu despre cea mai în vârstă mamă din România, Adriana Iliescu. S-a bucurat de multe ori de atenție în spațiul public, oamenii întrebându-se cum reușește să întrețină un copil la vârsta sa înaintată. Ei bine, fiica sa a crescut și acum este studentă. Cum petrec Crăciunul, poți afla în rândurile de mai jos. Vezi care sunt alimentele pe care Adriana Iliescu și Eliza le vor consuma de sărbători. Nu va fi o masă bogată, din păcate.

Alimentele pe care Adriana Iliescu și Eliza le vor consuma de sărbători

Adriana Iliescu este acum în vârstă de 84 de ani. În urmă cu aproape două decenii, fosta profesoară universitară de limba română a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a adus pe lume primul său copil, Eliza. Românii au rămas șocați când au aflat, din ziarele de circulație națională, povestea ei de viață.

Situația financiară a Adrianei Iliescu nu a fost una foarte bună, din nefericire. Mulți s-au întrebat cum va reuși mama în vârstă să crească, să educe și să se ocupe de copil. Iată că timpul a trecut și, deși nu se scaldă în bani, românca și fiica ei se bucură enorm că reușesc să petreacă sărbătorile împreună.

Adriana Iliescu și Eliza nu au bani să arunce pe fereastră, de sărbători. Sunt, însă, cele mai bune prietene. Nimic nu le poate despărți. Situația financiară, în niciun caz. Acum, Eliza a crescut și este studentă la două facultăți din Capitală. A fost dintotdeauna o elevă bună, fiind șefă de promoție la Colegiul „Dimitrie Paciurea”.

În Ajunul Crăciunului, Eliza o ajută pe Adriana Iliescu să gătească bucate pentru masa de sărbători. Nu va fi nimic luxos, ci mai degrabă modest, ambele fiind foarte atente la felul în care cheltuie bănuții. Vor prepara câteva zeci de sarmale și cozonac. Dacă nu le va ieși așa cum au plănuit, vor cumpăra desertul de la magazin, după cum a dezvăluit Adriana Iliescu.

„Nu plecăm din București. Nu avem bani de cheltuit”

Într-o intervenție pentru presa românească, mama Elizei nu a ascuns nimic despre felul în care își va petrece sărbătorile. Adriana Iliescu este nespus de bucuroasă să o aibă alături pe fiica ei. Cele două nu și-au propus să plece din țară, în vacanțe luxoase. Vor rămâne în Capitală și vor petrece Crăciunul împreună, bucurându-se de semnificația aparte a sărbătorii.

„O să facem curat în toată casa pentru Sărbători. Nu plecăm din București. Nu avem bani de cheltuit. Crăciunul este despre liniște, credință și Nașterea Domnului. Eliza mă ajută cu tot ce este nevoie… la curățenie, dar și la mâncare. Eliza nu se ferește de muncă.

Noi nu facem multă mâncare. De exemplu, o să pregătim vreo 30 de sarmale și ne ajung vreo două zile. Mâncăm cam trei – patru sarmale la o masă. Nu putem mânca mai multe. Am făcut un calcul și o caserolă de carne tocată este în jur de 15 lei. Ne mai trebuie orez, condimente. Nu este mare lucru.

Nu o să cheltuim mult. O să facem și cozonac, bineînțeles, dar mai mult, pentru noi două treaba aceasta este ca o distracție, nu o vedem ca pe greutate. Dacă nu o să ne iasă cozonacul așa cum trebuie, o să mergem să cumpărăm un cozonac din magazin și asta este”, a declarat Adriana Iliescu, într-o intervenție pentru Click!.

Fosta profesoară universitară de limba română a născut-o pe Eliza la vârsta de 66 de ani. Până pe data de 29 decembrie 2006, a rămas în Cartea Recordurilor drept cea mai în vârstă mamă care a dat naștere unui copil.

Sursa