Alertă în Constanța! Claudița Ciornei, o adolescent de 14 ani, a dispărut fără urmă. Cine o vede este rugat să sune la 112

Este alertă în Constanța. Autoritățile au fost sesizate cu privire la faptul că o adolescentă în vârstă de 14 ani a dispărut fără urmă. Aceasta a plecat voluntar de la domiciliu și nu s-a mai întors. Poliția Română este în alertă și a cerut ajutorul cetățenilor. Cei care o văd sunt rugați să anunțe imediat autoritățile.

În data de 16 august a.c., în jurul orei 16.00, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Crucea au fost sesizați cu privire dispariția minorei Claudița Ciornei, în vârstă de 14 ani, din comuna Ghindărești, județul Constanța. Se pare că fata a plecat în mod voluntar de la domiciliu în data de 16 august, în jurul orie 11:00 și nu a mai revenit până în prezent. Familia a dat alarma.

Conform informațiilor oferite de către autorități, semnalmentele adolescentei sunt: înălțime – 1,60 m, greutate – 50 de kilograme, ochi căprui, păr șaten.

În momentul plecării, Claudița Ciornei purta un tricou de culoare gri, pantaloni scurți de culoare neagră și încălțăminte sport de aceeași culoare.

Orice persoană care poate oferi informații ce pot conduce la depistarea adolescentei este rugată să apeleze Serviciul Unic 112, ori să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție.

(CITEȘTE ȘI: ALERTĂ ÎN CONSTANȚA! EDUARD IONUȚ MEDELEANU, UN ADOLESCENT DE 16 ANI, A DISPĂRUT FĂRĂ URMĂ. CINE ÎL VEDE ESTE RUGAT SĂ SUNE LA 112)

Ce trebuie să faci dacă o vezi pe Claudița Ciornei. Este lege

Cine o vede pe Claudița Ciornei este rugat să sune la 112 sau să se prezinte la cea mai apropiată secție de poliție, pentru a oferi toate detaliile către structurile competente. Procedura este prevăzută în Legea 141/2010 cu privire la semnalarea persoanelor dispărute.

„În cazul identificării unei persoane majore cu privire la care a fost introdusă în SINS (Sistemul Informatic Național de Semnalări, n.a.) o semnalare din categoria celor prevăzute la art. 10 alin. (1) lit. a), aceasta este informată despre existenţa semnalării şi i se solicită consimţământul cu privire la transmiterea informaţiilor privind adresa la care locuieşte către persoana care a sesizat dispariţia”, extras din Legea 141/2010 cu privire la semnalarea persoanelor dispărute.

(VEZI ȘI: ALERTĂ ÎN SIBIU! TATIANA NEGARA A PLECAT DE ACASĂ ȘI NU A MAI REVENIT. CINE O VEDE ESTE RUGAT SĂ SUNE LA 112)

Sursa