Acasă Lifestyle Adi Hădean Trage Un Semnal De Alarmă. Ce A Pățit Băiatul Lui, Vladimir: „În Ultimii Cinci Ani A Pierdut Câte 100 De Zile și Nopți Pe An”
Adi Hădean Trage Un Semnal De Alarmă. Ce A Pățit Băiatul Lui, Vladimir: „În Ultimii Cinci Ani A Pierdut Câte 100 De Zile și Nopți Pe An”

Adi Hădean Trage Un Semnal De Alarmă. Ce A Pățit Băiatul Lui, Vladimir: „În Ultimii Cinci Ani A Pierdut Câte 100 De Zile și Nopți Pe An”

de Administrator

Bucătarul și-a început mesajul lăudând România și frumusețile ei, trecând mai apoi la lucrurile pe care el le consideră neplăcute la țara noastră. „România nu-i greu de iubit. Are munte, mare, râuri curate, câmpie câtă vrei, dealuri și mai și, mâncare grozav de bună și de variată, încă destul de mulți oameni mișto, peisaje care-ți taie respirația. Și mai are ceva care-ți taie respirația, dacă ești alergic (și-s tot mai mulți oameni alergici la): ambrozia”, a scris el.

Adi Hădean: „Am în casă un copil care în ultimii cinci ani a pierdut câte 100 de zile și nopți pe an din cauza ambroziei”

Și a continuat, vorbind pe larg despre alergia fiului său, Vladimir, la ambrozie, și cât de mult suferă acesta. „Ambrozia e o buruiană care crește în general pe grămezile de moloz, în zonele în care se construiește mult, pe marginile șoselelor, prin șanțuri și pământuri neîngrijite. Zona București-Ilfov geme de ambrozie. Corbeanca, Pipera, nordul și sudul capitalei sunt sufocate.

De vreo cinci ani avem o lege, slabă și șchioapă, dar care ar putea fi măcar pe jumătate folositoare dacă ar fi aplicată. Dar nu e. Știți cum știu că nu e? Am în casă un copil care în ultimii cinci ani a pierdut câte 100 de zile și nopți pe an din cauza ambroziei”.

Adi Hădean și soția își supraveghează copilul noaptea: „Stăm treji să vedem dacă mai respiră”

„Și noi împreună cu el. 100 de zile în care abia respiră, în care fiecare ieșire din casă aduce cu sine un chin pe care doar ceilalți alergici îl cunosc, 100 de zile de reducere a mobilității și a activităților (cele mai multe dintre ele se suprapun cu școala, oricum). 100 de nopți în care stăm treji să vedem dacă mai respiră și cât sunt de lungi perioadele de apnee, 100 de nopți în care se trezește de 5-6 ori pe noapte tocmai pentru că nu mai poate respira.

100 de zile și nopți în care-și freacă ochii de parcă ar vrea să și-i scoată, din pricina mâncărimii. 100 de zile în care ochii lui frumoși sunt tulburi și fața-i e tumefiată. 100 de zile și nopți de medicamente, pufuri și picături care nu au cine știe ce efect asupra alergiei, dar despre care sigur nu știm ce efecte pe termen lung vor avea asupra sănătății lui”, a mai transmis Adi Hădean, care își dorește ca autoritățile să rezolve aceasta problemă cu ambrozia.

„Stârpirea ambroziei e la autorități în întregime”

„Consider că responsabilitatea pentru stârpirea ambroziei e la autorități în întregime, începând cu autoritățile locale și terminând cu Garda de mediu. Stimabililor, e suficient să faceți treaba pentru care vă plătim, adică să aplicați legea. Și dacă nu-i bună, schimbați legea, că știți cum se face”, a transmis el.

În final, Adi Hădean a mai spus încă o dată câte probleme cauzează ambrozia celor alergici.

„Ambrozia elimină milioane de spori dintr-o plantă, spori care călătoresc zeci de kilometri și se agață cu cârlige invizibile ochiului de orice mucoasă, iritând ochii, plămânii, căile respiratorii. Faceți-vă naibii treaba, indolenților, că nu vă plătim să stați degeaba, cum mulți dintre voi credeți!”.


Urmărește ultimele
noutăți în format video

Play

Comentarii (7)

Ion3laClaudia
  •  
25.08.2023, 22:05

Foarte mare dreptate are

ElenaMA
  •  
25.08.2023, 19:30

Are dreptate

Vrajitoarea
  •  
25.08.2023, 18:18

Ce trist! Ar trebui date amenzi foarte mari proprietarilor de terenuri care nu le curăță de buruieni și desigur de ambrozie!

Vezi toate comentariile (7)

Sursa

Citește și ...

Lasă un comentariu