Accident soldat cu 24 de morți și 21 răniți. S-a declanșat codul roșu, e tragedie națională în Peru

Pe data de 18 septembrie a avut loc încă un accident în Peru. Autoritățile au transmis că un autocar care transporta persoane în Munții Anzi, între orașele Huancayo și Huanta a căzut într-o râpă adâncă de 200 m. Până la acest moment, 24 dintre pasageri au murit și 21 sunt grav răniți.

O realitate tristă este că în fiecare an, țara se confruntă cu accidente grave. În 2022, datele arată că peste 3.300 de persoane și-au pierdut viața, în special noaptea și pe drumurile de munte. La acest bilanț se adaugă și victimele de luni.

De ce s-a produs tragedia din Peru

Cu privire la tragedie, primarul unui oraș din apropiere a declarat însă la radioul local că autostrada pe care s-a produs accidentul nu a fost reparată din moment ce fusese avariată într-o alunecare de teren în urmă cu o lună.

La scurtă vreme după ce a avut loc accidentul, pompierii din localitățile Huanta și provincia Churcampa au ajuns la fața locului, pentru a scoate pasagerii din carosabil. Înaintea lor, au ajuns mai mulți localnici.

Cei care se aflau în autobuz au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Din nefericire, pentru 24 dintre victime, doctorii nu au mai putut face nimic.

(CITEȘTE ȘI: Accidentul pe care l-a suferit George Mihăiță când filma o scenă din Clanul. Actorul de 74 de ani a întrerupt filmările pentru serial)

Al doilea accident mortal într-un an și jumătate

Amintim faptul că în luna mai a anului 2022, 16 persoane au murit tot în Peru, într-un autobuz.  Printre victime se numără și copii. O singură persoană a supraviețuit accidentului, fiind internată cu răni grave într-un spital din Junin. Autorităţile au deschis o anchetă în acest caz.

„Avem un bilanţ de 16 morţi şi un rănit după ce o camionetă a căzut într-o prăpastie de 200 de metri”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al comisariatului de poliţie din Mazamari.

Locul în care s-a produs accidentul este între Mazamari şi Puerto Ocopa, într-o zonă îndepărtată a regiunii Junin (centru), în plină junglă.

(CITEȘTE ȘI: Cum a ajuns să arate Vlad Pascu, la o lună de la accidentul mortal din 2 Mai și după episodul de sevraj din arest | FOTO)

Sursa