Angajații competenți sunt apreciați în orice profesie. Există domenii în care nu numai profesionalismul este important, ci și aspectul. Uniformele însoțitorilor de bord sunt parte integrantă a imaginii oricărei companii aeriene. Deoarece cerințele se schimbă de-a lungul timpului, în secolul 21 observăm o mare varietate de modele.

Am încercat să aflăm ce detalii ale uniformei lor pot fi incluse și în vestimentația noastră.

1. Panglică folosită ca decor.

Punctul culminant al uniformei angajaților companiei aeriene italiene Alitalia a fost panglica roșie-verde cu logo de pe talie sau manșete, precum și nasturi de culoare aurie care au gravată litera A. Este puțin probabil ca nasturii personalizați să fie o idee bună pentru noi, dar utilizarea panglicii poate deveni un detaliu interesant.

Pe lângă aceste elemente angajații poartă eșarfe de mătase sau cravate. Femeile pot alege ce să poarte: fustă, pantaloni sau rochie.

2. Țesături naturale.

Utilizarea țesăturilor naturale este o tendință în sezonul 2022/2023. De exemplu la companiile aeriene THAI uniformele de însoțitor de bord sunt fabricate din mătase thailandeză.

3. Ținute clasice.

Un exemplu de ținută clasică atemporală este uniforma Emirates. Ținuta însoțitorilor de bord este aproape neschimbată din 1997 și este formată din pălărie cu eșarfă și sacou cu fustă din stofă de nuanță ciocolatiu-deschis cu dungi subțiri bordo pentru femei și costum cu pantaloni pentru bărbați. Deși acest model are deja 25 de ani, însoțitorii de bord arată foarte bine în el.

4. Modele personalizate. 

Lipsa dimensiunilor universale este secretul uniformelor Singapore Airlines. Costumele le vin perfect însoțitorilor de bord deoarece sunt cusute special pentru ei.

În viața obișnuită nu este necesar să aveți o mulțime de astfel de haine, vă puteți descurca cu unul sau două lucruri sau puteți ajusta hainele pe care le aveți.

5. Imprimeuri colorate și simbolism.

Ținuta însoțitorilor de zbor Hainan Airlines amintește de rochia tradițională cheongsam chinezească. Gulerul este decorat cu desene cu nori, iar pe partea inferioară sunt desene cu mări și munți. Aceste imagini simbolizează un avion care tocmai a decolat și mitica pasăre Roc, care are o mare putere.

6. Costum cu pantaloni în loc de fustă.

Angajatele KLM pot înlocui, încă din 2010, fusta creion cu pantaloni. Couturierul olandez Mart Visser a lucrat la realizarea acestei uniforme.

7. Transformarea modelelor vechi.

Combinația dintre tradiție și modernitate se vede foarte bine în uniformele angajaților Etihad Airways. Croiala clasică, fusta creion și elementele contrastante fac parte din ținuta însoțitorilor de zbor, iar bureții pentru umeri și bluzele cu volane au rămas în trecut.

8. Țesături scumpe.

Faptul că această industrie nu economisește când vine vorba de aspectul angajaților se observă foarte bine în uniforma însoțitorilor de bord a companiei aeriene Etihad. Designerul Ettore Bilotta iubește țesăturile scumpe și a optat pentru o combinație îndrăzneață de mov și ciocolată. Nu au uitat nici de bluza care iese de sub jachetă.

9. Accesorii strălucitoare și versatilitate.

La crearea uniformelor Air France au reușit să lucreze Cristobal Balenciaga, Christian Dior și chiar Pierre Cardin. În 2005 Christian Lacroix creat mai multe piese care le permit să facă numeroase combinații. Această metodă poate fi aplicată și în viața de zi cu zi, adică să combinați câteva lucruri între ele.

Pe lângă combinațiile versatile, puteți vedea și accesorii interesante precum o curea roșie și mănuși de piele roșii.

10. Combinații de culori îndrăznețe și linii subțiri.

Costumul personalului JetBlue Airways combină albastrul bleumarin și oranj. Uniformele au fost concepute de Stan German și Michael Schwartz care au diversificat imaginea strictă și au făcut mai multe opțiuni: top oranj și partea de jos albastră, sau rochie albastră cu dungi oranj.

Liniile subțiri pot fi găsite și în designul uniformelor Kenya Airways și Delta Air Lines. Ambele companii au ales culori în aceeași nuanță. Pe ținutele angajaților kenyeni puteți observa dungi verticale de nuanță albastră pal pe un fundal bleu. Însoțitorii de bord Delta poartă uniforme de culoare mov închis cu linii roșii.

11. Terapie prin culoare și țesături tehnologice.

Designerul care a proiectat uniforma pentru Finnair a ales nuanța de bleumarin care oferă senzație de siguranță. De ce nu am folosi și noi practica terapiei prin culoare în viața de zi cu zi? Unele culori au următorul efect:

— roșu revigorează,

— albastru și verde calmează,

— galben îmbunătățește starea de spirit,

— oranj îmbunătățește starea de spirit și stimulează activitatea mentală.

Dar aceasta nu este singura tehnică folosită de companie. Țesătura albă a uniformei a fost tratată special pentru a respinge murdăria.

Ținută specială de sărbători.

Compania germană Lufthansa le oferă însoțitorilor de bord costume naționale în timpul celebrului festival Oktoberfest.

Sursa