10 sfaturi practice care ne vor ajuta să ne fie cald chiar și pe timp de îngheț

Iarna este o adevărată provocare pentru fashioniste deoarece este destul de complicat să creăm ținute stilate și călduroase în același timp. Dar și aici există soluții interesante. Iată care sunt acestea:

Glugă cu blană.

Un must-have pe vremea rece și vântoasă este geaca de puf sau parka cu glugă pe care este cusută blană. Nu este obligatoriu ca blana să fie naturală, mai ales că cea ecologică arată la fel de bine și ne ține de cald.

Țesături care nu absorb umezeala.

Dacă se întâmplă să transpirați, este foarte important ca stofa care este lângă piele să nu absoarbă această umezeală deoarece vă va fi frig. Acordați atenție lânii, mătăsii sau chiar materialelor sintetice. Dar evitați bumbacul deoarece absoarbe umezeala și nu va fi cea mai bună alegere pe vreme rece. Un pulover din lână naturală cu guler înalt este opțiunea perfectă.

Stratificarea.

Dacă purtați mai multe piese vestimentare diferite, între care aerul poate circula liber, vă va fi mai cald decât într-un pulover gros și o haină de blană. Cu toate acestea, este important să ne amintim că îmbrăcămintea nu trebuie să stea lipită de corp, ar trebui să existe spațiu între piele și haine.

Mănuși cu un singur deget. 

În ciuda faptului că mănușile cu degete sunt mai comode, cele cu un sigur deget vă vor proteja mai bine mâinile de frig deoarece atunci când degetele sunt în contact unele cu altele vor elibera și reține mai multă căldură decât atunci când sunt separate între ele prin straturi de țesătură densă.

Căciulă de lână.

Căciula potrivită vă va proteja de frig capul și urechile și va adăuga stil aspectului. Există foarte multe modele: din blană naturală, de lână, cu urechi etc. Dar cea mai bună alegere ar fi o căciulă de fleece care este la fel de călduroasă ca cea de lână, dar este mai moale, se spală mai ușor și nu absoarbe umezeala nici din exterior (în timpul zăpezii, de exemplu) și nici din interior (dacă transpirați).

Șapcă de baseball.

Daca afară este ger puternic și un soare orbitor, este important sa aveți grijă de ochi și gene. O șapcă de baseball care poate fi purtată sub căciula principală vă va veni imediat în ajutor.

Cizme cu talpa groasă.

Talpa cizmelor de iarnă este adesea din cauciuc, iar acest lucru este logic, deoarece este impermeabilă și nu alunecă. Dar un factor important este grosimea acesteia, ar trebui să acordați atenție acestui detaliu atunci când vă cumpărați încălțămintea deoarece, cu cât talpa este mai groasă (exterioară sau interioară), cu atât piciorul va fi mai departe de pământul rece și, în consecință, va îngheța mai puțin.

Pantaloni largi.

Blugii skinny, chiar și cei care au căptușeală în interior, nu sunt cea mai bună alegere pentru sezonul rece. Este mult mai bine să purtați colanți călduroși, iar deasupra pantaloni mai largi ca să fie aer între straturi.

Ghetre.

Dacă vă pregătiți să mergeți pe poteci acoperite de zăpadă, este important ca zăpada să nu intre în cizme și să nu nimerească sub pantaloni. De aceea ar fi bine să aveți o pereche de ghetre peste șosetele obișnuite – va fi un strat suplimentar care protejează picioarele de zăpadă.

Lenjerie termică.

Această listă ar fi incompletă fără lenjerie termică. Aceste haine sunt ca o a doua piele și sunt de obicei realizate din materiale care ajută la reglarea temperaturii corpului și păstrează căldura necesară. Lenjeria termică vă va ajuta să vă mențineți brațele, picioarele și corpul cald și uscat. O astfel de lenjerie de corp este deosebit de bună pentru situațiile în care temperatura se schimbă constant.

Sursa