Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Decizie șocantă luată de Kim Jong-un. Motivul pentru care a ordonat eliminarea pisicilor și a porumbeilor

Kim Jong-un a luat, de curând, o decizie care a șocat pe toată lumea. Liderul Coreei de Nord cere eliminarea pisicii și porumbeii să fie „eliminați” pentru că ar răspândi virusul SARS-CoV-2, pe care l-ar aduce din China.

Acum, autoritățile din regiunile de la granița cu China trebuie să împuște toate păsările care apar în zonă și trebuie să adune toate pisicile. Persoanele care refuză își predea animalul de companie riscă sancțiuni grave, relatează DailyNK.

Citește și: SUA, în alertă după ce Coreea de Nord a făcut progrese uriașe în dezvoltarea armei nucleare: “Kim Jong-un ar putea începe testarea unei ICBM cu design îmbunătăţit”

Sursa amintită mai precizează și faptul că o familie care locuiește în Hyesan, Provincia Yanggang, a fost recent plasată într-o unitate de izolare deoarece avea o pisică în secret, pe care nu o predaseră autorităților.

„Familia a primit o pedeapsă de 20 de zile de izolare pentru că a crescut în mod ilegal o pisică după ce a fost emis ordinul”, a declarat o sursă citată de DailyNK.

Pisica „moartă” a reapărut

Aceștia declaraseră au declarat autorităților că pisica lor a murit atunci când au primit un control la domiciliul lor. Dar, pe 22 mai, pisica lor a fost zărită în apropierea unui gard de frontieră din zonă.  Aceștia au încercat să prindă animalul, dar nu au reușit. Ulterior, pisica a fost zărită în timp ce se îndrepta spre un district rezidențial.

În cele de urmă, după două zile de investigație, proprietarii acesteia au fost identificați. „Pisica le-a fost luată iar membrii familiei au fost condamnați la 20 de zile de izolare. Au fost duși într-o unitate și nu au voie să stea în propria lor casă”, a adăugat sursa.

Acesta a dezvăluit că mulți oameni s-au mirat de eforturile depuse de autorități pentru prinderea pisicii și consideră că pisica n-ar fi pututa traversa râul la plecarea din Coreea de Nord și întoarcerea din China, scrie Gândul.ro. 

Nu rata: Kim Jong-Un, în lacrimi în fața poprului său, după o lipsă de câteva luni. Pentru ce și-a cerut iertare liderul nord-coreean

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *