Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Vești bune pentru români! Vacanțe în Bulgaria, fără certificat de vaccinare sau test anti-COVID

Vești bune pentru români! Aceștia pot intra în Bulgaria fără certificat de vaccinare sau test anti-COVID, după ce autoritățile bulgare au revizuit condițiile de intrare în țară.

Cetățenii români care sosesc din România pot intra în Bulgaria fără a fi obligați să prezinte alte documente, cu excepția documentelor de călătorie (carte de identitate sau pașaport). Măsurile se aplică în perioada 27 mai-31 iulie 2021.

Cetățenii români care sosesc din alte state decât România pot intra în Republica Bulgaria cu condiția prezentării, pe lângă documentele de călătorie, certificatului privind finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19, a testului molecular tip PCR cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii, sau test rapid antigen cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii sau a documentației specifice pentru persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au vindecat, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Cipru a inclus România în categoria țărilor cu risc mediu de infectare

Autoritățile din Cipru, în schimb, au inclus România în categoria țărilor cu risc mediu de infectare. Astfel, românii care vor să-și petreacă vacanța în Cipru trebuie să prezinte un test RT-PCR negativ în cazul în care nu sunt vaccinați anti-COVID.

De asemenea, membrii de familie ai cetățenilor ciprioți si cetățenii străini cu rezidența în Republica Cipru pot intra pe teritoriul cipriot fară a prezenta un test RT-PCR cu rezultat negativ pentru COVID-19, însă trebuie să facă un test la sosire și să respecte măsura autoizolării până la primirea rezultatului, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *