Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

în zona roșie sunt 23 de state! Marea Britanie a intrat în zona galbenă

Oficialii din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă au aprobat în această seară lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Franța, Olanda, Letonia, Lituania, Suedia, Costa Rica și Maldive sunt șapte dintre cele 23 de state aflate în zona roșie. Marea Britanie apare pe lista galbenă, deşi potrivit incidenţei s-ar situa în zona verde.

Persoanele care vin din zonele galbene trebuie să fie vaccinate sau să prezinte un rezultat negativ al testului făcut pentru noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Te-ar putea interesa: Valeriu Gheorghiţă, despre riscul de infertilitate în urma vaccinării anti-COVID: “Nu au nicio bază ştiinţifică care să certifice acest lucru”

În seara aceasta, cei din Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă au votat clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, în vederea stabilirii măsurlor care se impun persoanelor care sosesc din acestea.

Nu rata: Se deschid cluburile și se fac nunți! Iată lista completă a relaxării de la 1 iunie

“O singură menţiune vreau să fac Marea Britanie, care pe baza incidenţei s-ar afla în zona verde, este trecută pe lista galbenă, ceea ce înseamnă că trebuie să vină cu test sau să fie vaccinat, din cauza prezenţei cu răspândire rapidă”, a declarat Raed Arafat, relatează stirileprotv.ro.

Vezi și: Peste 135.000 de doze de vaccin anti-COVID dezvoltat de Johnson & Johnson ajung vineri, 28 mai, în România

În total, pe lista roşie se află 23 de state, iar pe lista galbenă, 28 de ţări, între care unele dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români.

Citește și: Mandatul primarului ales de localnici, în Deveselu, deși era mort, se apropie de final. Fiul său vrea să îi ia locul

Sursa foto principală: pixabay.com

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *