Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

George Simion mai bifează o gafă incredibilă, la tribuna Parlamentului. L-a confundat pe Mihai Eminescu cu un poet băcăuan. VIDEO

Copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a fost protagonistul unei noi gafe, făcută de la tribuna Parlamentului.

Politicianul a recitat versuri despre care a spus că sunt ale poetului Mihai Eminescu, dar care au fost scrise de fapt de un poet băcăuan obscur pe nume Marian Bamboi, scrie G4Media.

Citește și: George Simion, de la AUR, l-a luat peste picior pe Vlad Voiculescu, în Parlament. Ce a spus despre ministrul Sănătății

Confuzia lui George Simion a fost făcută în discursul susținut de Simion în plenul Parlamentului, după ce premierul Florin Cîțu a prezentat Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Noi azi o să spunem nu acestui plan care nu ni s-a prezentat. Eu eram copil, eram mic în anii `90 când FMI venea și dicta închiderea industriei românești. Atunci nu am avut cum să spun nu pierderii suveranității naționale și distrugerii economiei românești.

Marele nostru Eminescu avea o poezie care se potrivește foarte bine: De ani și ani cădeți în hău/ Nimic nu vă mai merge./ Rușine să vă fie-n veac, Că v-ați trădat străbunii/ De parcă n-ați fi pui de dac,/ Ci rude-ați fi cu hunii”, a spus el.

Versurile aparțin, de fapt, lui Marian Bamboi

Aceste versuri nu au fost scrise însă de Eminescu, ci de Marian Bamboi, un poet din Bacău. Poezia se numește „Eminescu răsucindu-se în mormânt” și este scrisă având ca sursă „Luceafărul”.

Nu rata: Cine sunt părinții lui George Simion, liderul AUR, și cu ce se ocupă aceștia

Momentul discursului lui Simion este la minutul 49 al înregistrării video.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *