Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Ce temperaturi și ce cantități de precipitații vor fi în România

ANM a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Află, în continuare, ce cantități de precipitații vor fi în România în intervalul 25 mai – 21 iunie.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Săptămâna 25.05.2021 – 31.05.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în extremitatea de nord-vest și de nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nord-estice și în zona Carpaților Orientali, dar și deficitar în jumătatea vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 31.05.2021 – 07.06.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea până pe 21 iunie

Săptămâna 07.06.2021 – 14.06.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile vestice și sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 14.06.2021 – 21.06.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Valorile termice vor avea o ușoară abatere negativă în cea mai mare parte a țării.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *