Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Ludovic Orban, despre creșterea alocațiilor de la 1 iunie: „Nu există resurse”

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, în cursul zilei de luni, că în prezent nu există resurse pentru o creștere a alocațiilor în acest an, ci abia anul viitor, în 2022.

Potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii în cinci etape, acestea ar fi trebuit majorate la 1 iulie cu 20%.

Citește și: Raluca Turcan, anunț despre alocații: “Legea existentă în Parlament prevede două tranşe de majorare”. Când ar trebui să crească din nou și care este condiția

Președintele PNL a precizat că subiectul va fi discutat și în coaliția de guvernare, dar în acest moment nu se poate preconiza o dată, pentru că părerile despre acest subiect sunt diferite și trebuie să se ajungă la un numitor comun.

„Au mai apărut păreri… Sunt convins că vom ajunge la o soluție. PNL și nu numai PNL, majoritatea coaliției, a hotărât o formă la Senat prin care majorarea alocațiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie.

Ca să fim cinstiți, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creștere a alocațiilor în acest an dacă vrem să le creștem și la anul.

Ca atare, noi susținem ca formula de creștere a alocațiilor care s-a făcut de la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci de la anul”, spune Ludovic Orban.

Nu a dezvăluit cine se opune

Deși a fost întrebat dacă parlamentari USR PLUS care se opun acestei variante, liderul PNL a spus că nu vrea să comenteze, dar că subiectul va fi discutat în coaliția de guvernare.

„Să se exprime ei public, dar aș prefera să se exprime public dacă nu sunt de acord. Mă mir, pentru că noi am stabilit o dată în coaliție. De altfel, la Senat a trecut propunerea de modificare a OUG.

Vom aborda și acest aborda și acest subiect pentru a putea clarifica și pentru a putea adopta modificare și în Camer Deputaților”, conchide Orban.

Nu rata: O româncă a ajuns la sapă de lemn, din cauza unui francez cunoscut pe Facebook. I-a dat toate economiile, dar și la alocațiile copiilor

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *