Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

„Îl vom onora pentru sacrificiul său”. VIDEO

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, l-a răsplătit pe medicul Cătălin Denciu, cel care a sărit în foc pentru a salva pacienții din secția ATI cuprinsă de flăcări, în timpul incendiului care a avut loc în 2020, la Spitalul Județean Piatra Neamț.

Declarațiile lui Tedros Adhanom Ghebreyesus au putut fi auzite în cadrul evenimentului de deschidere a Adunării Mondiale a Sănătății. Totodată, șeful OMS i-a oferit și un premiu pentru curajul de care a dat dovadă.

Citește și: Cătălin Denciu,  medicul care a sărit în foc să-și salveze pacienții, a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia

„Cătălin Denciu este medic specialist în terapie intensivă în România. El a fost de serviciu în noiembrie, anul trecut, îngrijind pacienții cu COVID-19, când a izbucnit un incendiu în spitalul din Piatra-Neamț.

Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, dr. Denciu a suferit arsuri de gradul III pe 40% din suprafața corporală. Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplul său”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Gândul.ro.

Reacția medicului din Piatra Neamț

Medicul Cătălin Denciu le-a mulțumit reprezentanților OMS pentru recunoașterea muncii și sacrificiului său, dar și specialiștilor în arsuri din Belgia care l-au îngrijit.

„Sunt emoționat și foarte impresionat să primesc recunoașterea muncii și a contribuției mele din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Nu m-am așteptat nicio clipă la acest gest.

Îi mulțumesc directorului general Tedros pentru acordarea acestei distincții și directorului regional Kluge pentru nominalizarea mea. Vreau să le mulțumesc din inimă colegilor belgieni, datorită cărora mă aflu aici, în fața dumneavoastră.

Sunt onorat să accept această distincție în numele întregului personal medical din România și din toată lumea, care se află în primele linii în această luptă.Îi mulțumesc directorului general Tedros pentru acordarea acestei distincții și directorului regional Kluge pentru nominalizarea mea. Vreau să le mulțumesc din inimă colegilor belgieni, datorită cărora mă aflu aici, în fața dumneavoastră.

Sunt onorat să accept această distincție în numele întregului personal medical din România și din toată lumea, care se află în primele linii în această luptă.

În numele pacienților COVID-19

De asemenea, primesc acest premiu în numele tuturor pacienților Covid care au cunoscut suferința acestei boli și în numele familiilor noastre care sunt alături de noi, la bine și la rău. Așa cum am mai spus, mi-am făcut datoria față de pacienți și față de ceilalți colegi.

Meseria de doctor vine cu multe responsabilități și așteptări. Vă îndemn să arătați solidaritate personalului medical, să-i sprijiniți în orice fel și să luptați împreună cu ei pentru a învinge această pandemie.

Eroii sunt cei care, în fiecare zi, de peste un an, continuă să aibă grijă de pacienți și de familiile lor, în ciuda tuturor dificultăților și barierelor. E un premiu al celor care rezistă, care nu se dau bătuți și sunt foarte mândru să fiu unul dintre ei”.

Nu rata: Primele imagini cu medicul-erou de la Piatra Neamț. Cum arată și cum se simte acum Cătălin Denciu, după 4 luni de spitalizare

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *