Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Daciana Sârbu, mărturisiri despre fiica adoptată. „Când am văzut-o prima dată, mi s-a părut că seamănă cu Victor”

Daciana Sârbu a făcut primele declarații la un an de când ea și Victor Ponta au adoptat o fetiță, pe Maria. A dezvăluit cât de greu a fost procesul de adopție, dar și cum decurg acum lucrurile în familia lor.

În decembrie 2020 s-a aflat că Victor Ponta și Daciana Sârbu au adoptat o fetiță. Micuța avea 6 ani pe atunci. Acum, Daciana Sârbu a fost invitată în podcastul lui Mihai Morar și a făcut mărturisiri despre fetița adoptată.

Decizia de a avea încă un copil a fost luată în familie, nu doar de Daciana și Victor Ponta. Cei doi s-au sfătuit cu copiii lor, cu Andrei și cu Irina.

„În momentul în care am luat decizia împreună cu copiii, lucrurile au mers natural. Andrei a spus că e pregătit să îi dea camera lui. Irina a spus că vrea să fie fată şi să nu-i dăm camera ei. Ea şi-a dorit mult o soră şi era fericită. Nu ştia ce o aşteaptă exact, dar având suportul lor lucrurile au mers şi mai uşor. E nevoie de multă iubire şi multă atenţie.

Trebuie să fii bine, să ai în jur oameni care să te sprijine şi poţi să muţi munţii. Dacă ai un partener care îţi dă curaj poţi. Am luat decizia când eram toţi”, a povestit Daciana Sârbu, care a fost invitată, zilele trecute, în podcastul lui Mihai Morar.

Aceasta a mai povestit și cum a decurs prima întâlnire cu Maria, fetița pe care au adoptat-o.

„Când am văzut-o prima dată, mi s-a părut că seamănă cu Victor. Eu am găsit un chip care radia bucuria. E cel mai vesel copil, le-am spus că nu dorim să mai vedem pe altcineva. Am văzut-o pe Maria şi am mers mai departe cu gândul că nimic rău nu are ce să se întâmple”, a mai declarat Daciana Sârbu.

Cum a decurs procesul de adopție

Daciana Sârbu a povestit pe larg despre procesul de adopție, despre pașii pe care i-a urmat, cum au decurs întâlnirile cu psihologii.

„Există un proces de acreditare a familiei adoptatoare şi durează. Nu e uşor. Există psihologi care te pregătesc. Acest proces se finalizează cu acest atestat pe care poţi să-l primeşti sau nu. Experienţa celor care te evaluează poate ajunge la concluzia că familia nu e pregătită. După acest proces, în funcţie de ce optezi, să alegi să te nimerească sistemul în momentul în care apare un copil conform criteriilor pe care le-ai expus.”, a dezvăluit ea pe YouTube.

Daciana Sârbu și Victor Ponta nu au avut criterii și, după cum menționează chiar ea, au ales un copil de pe lista celor greu adoptabili.

„Există şi varianta pe care am mers noi, există o listă a copiilor greu adoptabili şi acolo e un proces deschis. Nu am avut criterii. Dosarul există şi această cerere în care spui vârsta şi alte lucruri. Noi ne-am dorit să fie fată. Noi ne-am îndreptat spre copiii greu adoptabili pentru că nu a contact nici ce probleme au avut, nici de ce erau pe acea listă. Noi eram pregătiţi pentru orice fel de copil, nu ne-am dorit unul perfect”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *