Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

La ce feluri de mancare este potrivita condimentarea cu rozmarin?

Rozmarinul este un arbust vesnic originar din Marea Mediterana. Uscat si proaspat, este folosit ca si  condiment in bucataria italiana, franceza, greaca. Acest condiment nu numai ca subliniaza perfect gustul felurilor de mancare, dar este si foarte util. Sa ne dam seama  unde sa  adaugam condimente de rozmarin pentru a obtine capodopere culinare adevarate.

Beneficiile condimentarii rozmarinului

Rozmarinul este foarte benefic pentru sistemul nervos. Amelioreaza stresul, calmeaza, da relaxare. In plus, are un efect benefic asupra intregului tract gastrointestinal, imbunatateste digestia.

Acest condiment combate toate racelile. Chiar si consumul simplu de feluri de mancare cu adaugarea unei cantitati mici de rozmarin va fi o buna prevenire a racelilor in perioada de toamna-iarna a anului. Ei bine, daca nu mananci doar o bucata de carne cu rozmarin, ci si faci o baie cu cateva picaturi de ulei esential de rozmarin, corpul tau va fi protejat.

La ce feluri de mancare este potrivita condimentarea cu rozmarin?

Acest condiment este versatil. Poate fi folosit cu aproape orice produs.

Merge bine cu toate tipurile de carne. Chiar si  la carnea de porc obisnuita  , rozmarinul poate adauga o nota usoara de vanat salbatic. Acest condiment nu isi pierde calitatea atunci cand este gatit, asa ca il puteti adauga atunci cand  fierbeti sau prajiti carne.

Utilizati rozmarin cu o varietate de gustari de branza. Poate fi adaugat si in timpul fabricarii branzei.

Sosurile de rozmarin sunt populare in toata lumea.

Se potriveste cu orice legume, in special cu cartofi. Puteti pur si simplu sa taiati cartofii in pene si sa ii coaceti cu rozmarin pentru un fel de mancare incredibil de gustos, simplu si aromat.

Cateva frunze ale acestui condiment pot fi adaugate chiar si la deserturi.

Va rugam sa retineti ca, cu unele condimente, rozmarinul coexista mai bine, iar cu altele este mai rau. De exemplu, nu trebuie utilizat cu frunzele de dafin, deoarece au un gust prea asemanator. Pe de alta parte, patrunjelul poate spori aroma rozmarinului. Rozmarinul poate fi folosit si cu piper negru, oregano, busuioc, maghiran si cimbru.

Indepartati-va de amestecul standard de condimente si adaugati rozmarin in bucataria dvs. Acest condiment va decora mai mult  unul dintre felurile dvs. de mancare. Cand simtiti gustul si aroma acestei plante, veti intelege ce feluri de mancare combina perfect si apoi puteti experimenta in bucatarie.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *