Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Alertă ANM. Vin ploile în aproape toată țara. Ce temperaturi anunță meteorologii

Ploile își vor face apariția în mare parte din țară, potrivit alertei emisă de ANM. De asemenea, și temperaturile vor fi în scădere față de zilele precedente.

În intervalul 13 mai, ora 10:00 – 14 mai, ora 21:00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala, joi (13 mai), îndeosebi în sudul, vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar vineri (14 mai) cu precădere în jumătatea de nord a țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-35 l/mp.

Alertă ANM. Cum va fi vremea în București

În București, pe parcursul zilei de joi cerul va avea înnorări temporare, vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade. În orele serii și la începutul nopții (13/14 mai) va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor putea depăși 10 l/mp.

Temperatura minimă va fi de 10-12 grade. Vineri (14 mai), vremea va fi în general frumoasă și normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40-50 km/h, la începutul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 23-24 de grade.

Cum va fi vremea la munte

La munte, pe 13 mai, temperaturile maxime vor marca o scădere, spre 9-10 grade, în medie. După data de 14 mai, valorile maxime vor crește și, deși vor mai fi ușoare variații, media acestora se va menține la 13-15 grade. Temperaturile minime vor avea variații, iar media acestora se va situa între 3 și 7 grade. Pe crestele montane înalte vor mai fi posibile precipitații mixte.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *