Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Gladiatorul Alin Alexuc s-a calificat pentru a treia oară în carieră la Jocurile Olimpice!

Performanță de excepție pentru Alin Alexuc! Dinamovistul s-a calificat la Jocurile Olimpice pentru a treia oară în carieră.

„A 3-a calificare la Jocurile Olimpice! 2012 – Londra, 2016 – Rio, 2021 – Tokyo! Vă mulțumesc tuturor pentru că ați fost alături de mine! Am prins și mai multă putere prin fiecare mesaj pe care l-am primit de la voi!”. Este mesajul postat de luptătorul botoșănean pe o rețea proprie de socializare după ce a reușit această performanță fantastică.

Alexuc, fără adversar în Bulgaria! 

Rezultatul de excepție a fost obținut în cadrul turneului de calificare de la Sofia, unde luptătorul botoșănean și-a spulberat toți adversarii la categoria la care a luptat, respectiv 130 de kilograme. În vârstă de 31 de ani și-a obținut biletul la turneul de la Sofia, unde a trecut de Alimkhan Syzdykov (Kazahstan), de Arata Sonoda (Japonia) și în semifinale de Andrjzej Krajewski (Polonia).

„Sportivul nostru de la greco-romane  marește delegația olimpică după o semifinală extraordinara câștigata cu 5-0 în fata adversarului din Polonia. Alin își câștigă biletul mult râvnit la a treia ediție a Jocurilor Olimpice din carieră, printr-o dăruire și o mobilizare exemplară! Felicitări, Alin! Locul tau este între cei mai buni din lume!”, a scris și Federația Română de Lupte (FRL) pe pagina oficială de Facebook.

Botoșăneanul este al treilea luptător român care reușește să se califice grație turneului mondial preolimpic din Bulgaria după Albert Saritov la categoria 97 kg, stilul libere și Andreea Beatrice Ana, care a obținut calificarea la 53 kg. Cei trei i se alătură Alinei Vuc, cea care și-a obținut biletul de Tokyo încă din 2019, de la Campionatele Mondiale, acolo unde s-a clasat pe poziția a doua. Delegația României pentru Tokyo a ajuns la 66 de sportivi calificați.

Vă reamintim că la precedentele două partiicpări la Jocurile Olimpice, Alin Alexuc s-a clasat pe locul 16 (2012) și locul 5 (2016).

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *