Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Circulația pe timpul nopții s-ar putea prelungi până la ora 24. Ce alte măsuri de relaxare se vor lua, de la 1 iunie

De la 1 iunie se vor relaxa măsurile și este posibil ca circulația să fie permisă pe timpul nopții până la ora 24. Săptămâna viitoare, în data de 12 mai la ora 24.00, expiră starea de alertă.

Guvernul trebuie să se reunească urgent în şedinţă pentru a o prelungi din data de 13 mai. Dar, înainte de asta trebuie să aibă loc şedinţa CNSU, pentru că este nevoie de hotărâre CNSU, care să fie transpusă în hotărâre de Guvern.

Noi măsuri de la 1 iunie

-se renunță la mască pe plajă

-se renunță la mască în drumețiile montane

-restaurante deschise la 100% din capacitate, dacă primesc doar clienți vaccinați

-hoteluri deschise la 100% din capacitate, dacă primesc doar oaspeți vaccinați

-evenimente private organizate doar cu oaspeți vaccinați

Noi măsuri de la 1 august

–se renunță la mască în aer liber

Stadiul campaniei de vaccinare

-în prezent: 3,4 milioane de români imunizați cu cel puțin o doză

-obiectiv 1 iunie: 5 milioane de români vaccinați

-obiectiv 1 august: 10 milioane de români vaccinați

Raed Arafat, despre revenirea la normalitate

Potrivit declarațiilor făcute de Raed Arafat, pentru ca România să revină la normalitate este nevoie ca procesul de vaccinare să se desfășoare în continuare.

„În primul rând redeschidem și relaxăm cu condiția creșterii procentului celor vaccinați. Deci noi mergem pe o campanie de vaccinare pe care am dori să se vaccineze cât mai mulți, paralel cu creșterea numărului vaccinaților se poate vorbi de măsuri de relaxare treptat.

Asta este ceea ce se dorește pe baza experienței și din alte țări care într- adevăr după ce au vaccinat un procent semnificativ din populație și aici vorbim deja de 30% sau peste 30% , vorbim de cifre care ajung la cifre de 50% din populația atunci s-a văzut impactul și reducerea transmiterii și posibilitatea de revenirea la normalitate.
În acest moment din ce știu, avem 10% din populație vaccinată cu ambele doze și încă un procent vaccinat cu o singură doză care așteaptă să se vaccineze cu următoarea doză”.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *