Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

„Dinozaurul” lumii interlope, prins după o acțiune ca în filme

Un interlop bucureștean care și-a câștigat celebritatea încă dinainte de Revoluție a fost prins de polițiștii din Capitală după ce a reînviat una dintre cele mai vechi metode infracționale, care dispăruse complet, de mai bine 30 de ani. „Titi Dumnezeu”, așa cum îl cunoșteau, în tinerețe, toți pungașii bulevardieri, este acuzat că a falsificat mai multe bilete de loterie, de tipul bătrânelor „lozuri în plic”. Ajutat de un complice, legendarul infractor ar fi jefuit mai mulți oameni în vârstă.

Înainte de 1989, Legea Ilicitului era o adevărată sperietoare pentru categoriile de oameni care obțineau venituri suplimentare, care nu poteau fi justificate. Medicii, asistentele, ospătarii, taximetriștii sau lăutarii căutau, în permanență, variante care să-i ajute să-și justifice averile.

Istoria escrocheriei în care „Titi Dumnezeu” era „as”

Ca urmare, profitând de această situație, în mahalalele Bucureștiului apăruse o categorie de escroci numiți, generic, „lozari”. Aceștia falsificau lozuri din care reieșea că au câștigat o mașină sau sume mari de bani, după care frecventau localurile de lux în care obișnuiau să-și cheltuiască banii oamenii cu dare de mână. Aici se împrieteneau cu persoane cărora, din vorbă în vorbă, le spuneau că au câștigat la loterie tocmai când primiseră aprobare să plece, definitiv, din țară. (VEZI ȘI: TEMUTUL INTERLOP ”UNCHIUL” ȘI-A FĂCUT POFTELE CU O BLONDĂ + O BRUNETĂ)

În consecință, erau dispuși să vândă lozurile câștigătoare la jumătate de preț. Încântați de faptul că biletul de loterie le va putea justifica averea, oamenii se grăbeau să achite sumele cerute de escroci.

„Titi Dumnezeu” făcea bani cu o metodă pe care polițiștii o credeau dispărută de peste 30 de ani

A revenit la vechea „meserie” după 30 de ani

Un astfel de „lozar” a fost și Petru Stanciu, zis „Titi Dumnezeu”. După Revoluția din 1989, acesta a fost, însă, nevoit să se reprofileze, în condițiile în care, odată din abolirea Legii Ilicitului, au dispărut și clienții interesați să cumpere bilete de loterie câștigătoare.

Ca urmare, potrivit unor surse judiciare, acesta s-a făcut recuperator și a început să se implice în scandaluri de stradă.

După 30 de ani, „Titi Dumnezeu” a revenit însă la vechea sa „meserie”. „Dinozaurul” lumii interlope s-a deghizat într-un angajat ambulant al Loteriei Române și s-a apucat să vândă „Lozul vacanței”.

Și-a adaptat metoda la pensionari, dar a fost prins în flagrant

Potrivit unor surse din Poliție, Stanciu convingea persoane în vârstă să-și încerce norocul. Bătrânii „câștigau” mașini sau sume mari, după care escrocul le spunea că, pentru a valida câștigurile, este nevoie de unele documente.

Așa ajungea, împreună cu un complice, în casele victimelor. Acolo, oamenii erau jefuiți de falșii lucrători ai Loteriei Naționale, care le luau banii, ori diverse obiecte de valoare. În cele din urmă, „Titi Dumnezeu” și complicele său au fost prinși, în flagrant, de polițiștii bucureșteni, care au găsit la aceștia mai multe lozuri, bani, dar și o legitimație falsă. (NU RATA: AU PLĂTIT MUNȚI DE BANI PENTRU ASASINAREA UNOR LIDERI INTERLOPI)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Sursa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *